Dette er vigtigt for dit valg af bordplade

Uanset om man bruger meget tid på at lave mad, er bordpladen en vigtig del af køkkenet. Det er her, man smider indkøbsposer, stiller varme gryder og spiser morgenmad. Man tænker muligvis ikke over det, men bordpladen er et centralt element, som på mange måder former æstetikken i resten af køkkenet. For eksempel vil en marmorbordplade give et andet udtryk end en af træ. Derfor skal du have dette for øje, når du vælger en bordplade til køkkenet.

Bordpladens materiale

Uanset om du eksperimenterer med surdej, laver kimchi eller skærer en saftig steak, skal din bordplade kunne holde til alle de ting. Derfor er det også vigtigt at finde ud af, hvilket materiale din bordplade skal være lavet af. Man kan blandt andet få en bordplade af kvarsit, som giver et flot udtryk, og som ikke lader olie og fedt trænge ned i pladen, når man får den imprægneret.

Man kan også overveje at få lavet den i marmor, som kan give dit køkken et helt specielt look, alt efter hvilken type marmor, du vælger. Der findes blandt andet  Carrara Bianco , der er marmor i gråhvide nuancer og Jura Grau Blau, som er en cremefarvet marmor med gråblå nuancer og fossiler. Skal bordpladen holde sig flot mange år endnu, kræver marmoren omtanke for vedligeholdelsen af den. Nogle sætter også pris på marmorens naturlige patinering, mens andre vælger at pudse deres marmor op løbende.

Din personlige æstetik

Når man kender lidt til de forskellige materialer såsom kvarsit, marmor og træ, er det vigtigt at vælge noget, som passer til ens personlige stil. For man skal se på bordpladen hver gang, man er i køkkenet, og derfor må det gerne være pænt at se på. Her skal man også overveje formen på bordpladen. Bordpladen skal ikke nødvendigvis være rektangulær, hvis det ikke passer ind i køkkenets layout. Eksempelvis kan flere af Handcrafted Interiors køkkener afsluttes med afrundede hjørner, hvilket får et meget mere fuldkomment udtryk, når bordpladen følger rundingen.

Vedligeholdelse af bordpladen

Uanset materiale kræver bordpladen regelmæssig rengøring. Hvis man ikke har noget imod lidt vedligeholdelse, kan man sagtens vælge en marmorbordplade. Den kræver at man sætter sig lidt ind i materialet, til gengæld, får man et utrolig smukt naturmateriale, som giver et stærk personligt udtryk i dit køkken. Ønsker man et materiale, der kræver et minimum af vedligehold, vil det være en fordel ikke at vælge materiale, som har brug for imprægnering, der skal modstå pletdannelse.. Det kan f.eks. være  materialer som Silestone eller rustfrit stål.