Gode grunde til at flytte til Roskilde

Der er mange gode grunde til at flytte til Roskilde, og lige her kan du høre nogle af dem. Overvejer du derfor at flytte til de sjællandske by? Så kan du læse med her og blive meget klogere på, hvorfor det at flytte til Roskilde er en rigtig god idé.

1. Du har rig mulighed for at uddanne dig

Ikke nok med, at Roskilde byder på et væld af forskellige folkeskoler og ungdomsuddannelser for den helt unge generation, så finder du i byen ligeledes flere forskellige videregående uddannelser. Du kan for eksempel uddanne dig på Roskilde Universitet, hvor du kan læse bachelor- og kandidatuddannelser. Du kan blive klogere indenfor humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab, og under hvert felt tilbydes der naturligvis flere forskellige uddannelser.

Drømmer du dog i stedet om en uddannelse som fysioterapeut, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, lærer eller leisure management? Så kan du læse alle ting på University College Sjælland, Campus Roskilde.

2. Få et storbyliv udenfor hovedstaden

Vælger du desuden at flytte til Roskilde, har du mulighed for at komme lidt væk fra hovedstaden, men uden at du behøver at opgive storbylivet helt. Roskilde er nemlig Danmarks 10. største by, og den ligger ligeledes centralt placeret på Sjælland. Det betyder, at du derfra nemt kan komme til hovedstaden og resten af Danmark – blandt andet med de fantastiske togforbindelser, der går gennem byen.

3. Kombiner dit storbyliv med masser af kultur og Danmarkshistorie

Sidst, men ikke mindst, kan du i Roskilde få et rigt kulturliv. Blandt mange andre seværdigheder finder du Roskilde Domkirke, der ligger på UNESCOs Verdensarvsliste og som siden 1400-tallet har været den danske kongefamilies foretrukne gravkirke. Besøger du derfor Roskilde Domkirke, kan du finde gravpladser på intet mindre end 38 danske konger og dronninger – blandt andet Harald Blåtand og Dronning Margrethe d. I.