Afklar dit evt. høretab ved at tage en gratis online høretest

Der er ingen skam ved at miste hørelse, når du når op i alderen – eller som arbejdsskade efter at have været i støjende miljøer uden høreværn. Det vigtige er, at du gør noget ved dit høretab, både for din egen og for andres skyld, for det er akavet for alle, når du nikker til en samtale uden at have hørt, hvad du er enig i. Første skridt mod bedring er at måle, hvor slemt det står til med høretabet.

Har du mistanke om høretab?

Har du blot mistanke om høretab og ikke ved, om du bør tage ud til en audiolog for at få en høretest foretaget, kan du tage en light-version af testen i dit eget hjem. Dette i form af en online høretest, hvor du på kort tid kan få en vurdering af, om du har hørenedsættelse eller ej. Hvis sådan en online test viser, at du nok har høretab, kan du finde en professionel til at lave en grundigere undersøgelse.

Tag online høretest i rolige omgivelser

Online høretests tager du i rolige omgivelser, hvor du ikke risikerer, at der er andre lyde end dem fra testen, du skal reagere på. Sådan en online høretest kan du overstå på ca. fem minutter. Når den er overstået, ved du, om du bør kontakte en høreklinik. Hos en høreklinik har du et andet menneske til at teste dig, så du bliver helt sikker på, om du har et høretab, eller om noget andet er forklaringen.

Få hørenedsættelsen diagnosticeret

Hørenedsættelse er normalt, og i stedet for at være for stædig til at gøre noget ved det eller insistere på, at alle andre bare skal snakke højere, kan du lige så godt få det diagnosticeret nu. Herfra kan du få en passende løsning i hænde. Her kunne et høreapparat være et aktuelt middel mod høretabet.