Pas på dine ben efter træning med god restitution

Hvis du træner på den ene eller anden måde, hvad end det indebærer styrketræning eller løb, kender du nok godt til at have smerter eller uro i benene. For nogle er det en overkommelig smerte, der måske kun varer i nogle timer, men er der allerede nogle underlæggende problemer, kan det godt blive værre af denne uro. Derfor kan det være en god ide at få behandlet det, så det ikke udvikler sig til noget endnu mere alvorligt. God restitution efter en træning er en god måde at gøre dette på.

Benene i isvand

Du har måske set videoer og billeder af atleter, der tager isbade, efter de har været i gang med at dyrke sport. Det gør de for at holde gang i musklerne og i blodomløbet, men uden at kroppen bliver belastet alt for meget. Det kan nemlig sørge for, at musklerne ikke bliver lige så hævede og ømme, så man hurtigst muligt kan præstere på et højt niveau igen.

Massage

En anden måde at få aktiveret musklerne, uden at du skal bruge kroppen på en fysisk hård måde, er ved at massere musklerne, efter de er blevet brugt. Det simulerer igen, at musklerne er i gang, sender ilt derned og får blodet til at flyde, men uden at de nedbrydes.

Recovery boots

I dag er der heldigvis heller ikke meget, der ikke kan klares med teknologi, og du kan derfor også sagtens få maskiner, der kan hjælpe dig med at restituere og undgå smerter og uro i benene. En af disse maskiner er f.eks. recovery boots. De laver en form for vacumterapi, som har mange af de samme effekter som både isbade og massage. Det kan altså være med til at lindre smerterne i benene efter en træning, så der ikke går længe, før du igen er oppe på hesten.