Hvordan laver man klistermærker?

Hvis du gerne vil have dine egne klistermærker er det nemmeste at bestille dem online. Det tager typisk kun et par dage fra du bestiller til du har dem i postkassen. Når du bestiller professionelle klistermærker er de som regel lamineret. Et lamineret klistermærke sikrer dig, at printet ikke tværer ud, hvis der fx kommer lidt vand på. Ofte får du også et meget pænere tryk, end hvis du selv printer klistermærker på papirlabels.

Når du bestiller dine klistermærker vil du samtidig kunne vælge præcis den størrelse du har brug for. Klistermærket bliver skåret ud, og du skal ikke bøvle med at klippe eller skære det.

Inden du bestiller klistermærker, skal du selvfølgelig designe dine klistermærker, så de ser ud som du gerne vil have dem. Det kan du gøre på den hjemmeside, hvor du bestiller.

Du kan designe dine klistermærker på flere måder.

Sådan designer du klistermærker

Måske du allerede har et færdigt design til dine klistermærker. Mange steder kan du uploade klistermærket direkte til en hjemmeside – udfyld din adresse og betal – og voila et par dage efter har du dine egne klistermærker.

Er du ikke vant til at designe kan du vælge mellem skabeloner og få hjælp til at designe dine klistermærker online. Hos ikastetiket finder du fx en helt masse forskellige skabeloner, og du kan vælge mellem mange farver, skrifttyper og ikoner, som du kan sætte på dine klistermærker. Når du har lagt dit design i kurven og bestilt dine klistermærker bliver din fil gemt og den kan printeren printe dine klistermærker efter. Når klistermærkerne er blevet lamineret og plottet ud (skåret) får du dem sendt hjem til dig eller til din arbejdsplads. 

Klistermærker med billede

I stedet for at designe dine klistermærker, kan du også bruge dine egne billeder på klistermærkerne. Mange mobiltelefoner tager billeder i høj kvalitet og det er nemt at uploade dit billede direkte til den hjemmeside, hvor du bestiller fotoklistermærker. Fotoklistermærker kan du bruge på invitationer, på dit barns skolebøger og som dekoration på værelset.

Klistermærker i forskellige faconer

Mange klistermærker er runde, men klistermærker kan fås i alle faconer og de er selvfølgelig skåret ud, når du modager dem. Mange klistermærker er runde, firkantede, kvadratiske eller ovale. Mange steder kan du med det moderne udstyr også bestille klistermærker, der bliver skåret ud efter tekst eller ikoner. Det vil sige at du kan få klistermærker formet som stjerner, hjerter eller formet efter en bestemt tekst, fx dit navn.

Vælg et klistermærke, der passer til dit behov

Når du skal bestille klistermærker, bør du overveje hvor mange klistermærker du har brug for. Mange hjemmesider tilbyder kun fra 100 stk – og det er mange, hvis du kun skal bruge 1 eller 2. Når du kan bestille få styk, kan du også nemt designe flere forskellige som du kan prøve af. Du bør også overveje om dine klistermærker skal være laminerede eller om de skal være matte? Et lamineret klistermærke tåler opvaskemaskine – det er helt genialt til ungernes madkasse.