Er du opmærksom på dit varmeforbrug?

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, så det er tid til at tænde op for varmen derhjemme. Der er intet som at sidde indenfor i et varmt hjem, når det er koldt og blæsende udenfor. Dog kan varme hurtigt blive en dyr post i dit budget, hvis ikke du er opmærksom på dit forbrug.

Her bliver du klogere på, hvordan du kan kontrollere og nedsætte dit varmeforbrug, så dine varmeregninger ikke pludselig stikker helt af.

Led efter de billigste alternativer

Der findes mange forskellige varmekilder. Forskellen på dem er bl.a., hvad de koster at bruge. Hvis du har en varmekilde, der koster dig rigtig mange penge, kan du overveje at gå så langt som at investere i en helt ny og billigere varmekilde.

Har du f.eks. et olie- eller gasfyr, kan du skifte til en varmepumpe for et billigere alternativ. Dog er det noget af et arbejde at skifte et helt varmesystem, så du kan også i stedet lede efter nogle billigere alternativer til det, du fyrer med. Hvis du fyrer med olie, kan du gå på jagt efter noget fyringsolie, der er billigere end det, du allerede bruger.

Tænd kun for din varme når det er nødvendigt

Mange tænder op indenfor af ren automatik, når det bliver køligt udenfor. Dog er det slet ikke altid nødvendigt. Hvis du vil nedsætte dit varmeforbrug, skal du udelukkende tænde for din varme, når det er nødvendigt.

Hvis det er lidt køligt, kan du tage en varm trøje på i stedet for at skrue op for din varme. Du skal selvfølgelig ikke sidde og fryse indenfor, men ofte skal der ikke mere til end en ekstra trøje eller et par strømper. Hvis du altid tænker på den måde, kan du spare mange penge på dit varmeforbrug i det lange løb.