Få mere at vide om solcellen

Du har sikkert hørt om solcellen, om det er i diskussioner omkring at spare penge på elregningen, eller om det er diskussionen om bæredygtige energiforsyninger for at gøre klimaet en tjeneste. En ting er i hvert fald sikker, og det er, at solcellen er blevet meget populær blandt danskerne. De kan efterhånden ses flere steder, og mange ejere vælger at få installeret solceller i deres bolig. Herunder kan du læse mere om solcellen.

Solcellen og bæredygtighed

Solcellen er en meget bæredygtig energiforsyning. Bæredygtighed handler i stor grad om at bruge uendelige energikilder, der heller ikke skader miljøet. Mennesket kan ikke eksistere uden sollys, så det er i hvert fald helt sikkert, at så længe du kan have solceller, vil der være sollys. På den måde er solen en uendelig kilde, der aldrig løber tør for energi, og som du hele tiden kan lade op fra. Det er bl.a. det, der gør solcellen til et rigtig godt, bæredygtigt alternativ til en energiforsyning.

Et supplement – ikke en fuld pakke

Det er meget svært, måske endda umuligt at have solcellen som den eneste energikilde i din bolig. Det er er af den simple grund, at lagringen af energi i solcellen endnu ikke er så god, at der kan lagres energi til henover hele vinteren. Der kommer ikke nok sollys til at holde dig kørende om vinteren, og du har ikke mulighed for at lagre energi til at bruge her – dermed må solcellen nærmere ses som et alternativ til f.eks. fjernvarmen. Det sikrer dig dog, at du kan leve et mere bæredygtigt liv henover sommeren, hvor du kan slukke fjernvarmen og i stedet leve et liv, der er forsynet med 100% bæredygtig energi.

Økonomien bag solceller

Det er naturligvis ikke gratis at installere solceller. Derfor skal der være et økonomisk grundlag for en installation, da du godt kan forvente at skulle af med omkring 70.000-80.000 for et solcelleanlæg i Danmark. Dette skal dog ikke slå dig ud, da solcellen jo tjener penge hjem igen i form af at skære noget af din elregning. Solcellen tjener sig selv hjem igen, men det tager en hel del år. Skulle du til gengæld vælge at flytte, har solcellen været med til at give dit hus en prisstigning. Så selvom solcellen er dyr, og det kan virke uoverskueligt at skulle betale, kan den altså vise sig at være en helt god investering alligevel.