3 tv-julekalendere som de fleste teenagere vil elske at se eller gense

Man bliver aldrig for gammel til at se julekalendere. Selv som teenager, kan det give en særlig følelse af hygge og tryghed at sætte sig ned med sin familie i december og se eller gense de gode, gamle julekalendere.

Især for de teenagere, der var børn, da julekalenderne først blev sendt, kan det frembringe en særlig nostalgisk følelse at sætte sig ned og se disse igen.

Hvis julestemningen er nået ind til dig, og du synes det måske kunne være ret hyggeligt at se din yndlingsjulekalender igen, så læs med her og få gode idéer til, hvilke, der er værd at gense.

Jesus og Josefine

Denne julekalender blev sendt for første gang i år 2003, hvor den blev vildt populær blandt den danske befolkning, og den blev genudsendt i fjernsynet i december år 2009.

Julekalenderen handler om den 12 årige Josefine, der rejser tilbage i tiden og møder en jævnaldrende Jesus i Nazaret. Gennem julekalenderen følger man Jesus og Josefine, samt deres familie og venner, og de udfordringer som livet og juletiden byder på. Josefine skaber problemer, når hun kommer til at ændre på historien og ender i et opgør med den onde Thorsen.

Denne historie byder på masser af julestemning, bibelhistorie og spænding. Den er helt sikkert værd at se igen, selvom du ikke er barn længere.

Absalons hemmelighed

Denne julekalender blev sendt for første gang i år 2006 og er faktisk blevet genudsendt på DR 2 gange siden. Absalons hemmelighed handler om 12-årige Cecilie, der har en syg lillesøster.

Hun møder de to hjemløse – Frode og Ib – samt drengen Hubert, der alle hjælper med at opklare den hemmelighed, der er skjult i ruinerne af Absalons Gård. Det viser sig, at Cecilie har mulighed for at gøre sin søster rask, hvis hun og Hubert finder denne hemmelighed.

Dette er en smuk fortælling om venskabet mellem Cecilie og Hubert, og om Cecilies desperate forsøg på at helbrede sin syge lillesøster.

Jul i Valhal

Jul i Valhal blev sendt i december år 2005 og var faktisk den mest sete familiejulekalender gennem 00’erne. I julekalenderen flytter Sofie og sin mor ud til Sofies mormor, der har en faren Asbjørn og hans to børn, Jonas og Emma, boende til leje. I løbet af december følger man Sofie og Jonas, der rejser til gudeverdenen Asgård og møder alle de nordiske guder, og må kæmpe mod Lokes planer om at starte ragnarok.

Denne historie er fuld af humor og julehygge, og man kan ikke andet end at holde af de skønne karakterer og skøre guder. Tøv ikke med at gense denne julekalender, den er helt sikkert det værd.

Gense de gode, gamle julekalendere, også selvom du tror, at du er blevet for gammel til at nyde dem. Det er du nemlig ikke. Især hvis du husker disse julekalendere fra din barndom, er det virkelig hyggeligt at se dem igen. Måske der er gået så mange år, at det næsten vil føles som at se dem for allerførste gang. Hvis du rigtig vil i julestemning, så er disse 3 julekalendere den perfekte løsning.