Muligheder med danskernes elektroniske ven; mobilen

Mobiler er en stor del af det danske samfund og er mange danskeres trofaste følgesvend. Den bliver brugt til rigtig rigtig mange forskellige gøremål og opgaver, som andre hjælpemidler før har haft til formål at hjælpe med. Statistikker siger, at ca. 32 % af den danske befolkning tjekker sin mobil 10 gange om dagen og hele 10 % af danskerne tjekker deres mobil 51-100 gange dagligt. Mange bruger den hver eneste dag. Mobiltelefoner – eller smartphones – er også blevet meget bedre over tid. Smartphonen, der er mest udbredt i dag, kan alverdens forskellige ting med apps og funktioner.

Vigtige dagligdagsfunktioner på mobilen

Mobilen har som sagt erstattet mange forskellige hjælpemidler og elektroniske remedier. Den kan nemlig varetage rigtig mange af de funktioner helt selv. Og så er den utroligt handy og smart at bevæge sig rundt med grundet dens lille størrelse. Den passer lige i en bukselomme og kan derfor tages med overalt. Nogle smarte basis-funktioner som smartphonen har, udover at ringe og sende sms’er, er eksempelvis;

  • Som vækkeur eller alarm morgen og/eller aften
  • Kalenderfunktion til at huske dig på aftaler og mærkedage
  • Lommeregner til at lave regnestykker lige når du har brug for det
  • Kamera til at tage billeder og optage videoer, når som helst, hvor som helst
  • Gå på internettet alle steder, hvis du betaler for netværk
  • Lommelygte-funktion til når lyset går ud

Hvilke apps er de mest populære i Danmark?

Smartphones har den store fordel, at de kan installere en masse forskellige smarte programmer. Programmer, der også kaldes apps, kan tilføre endnu flere spændende funktioner til din smartphone. Nogle af de allermest brugte apps i Danmark er NemID nøgleapp til at tjekke din e-boks on-the-go og MobilePay til betaling af alt lige fra MobilePay casino til varer i genbrugsforretningen til online shopping af tøj.