3 tips til at sove bedre om natten

En ordentlig nattesøvn er utrolig vigtig for dit helbred og velvære. Sover du for lidt, kan du få hovedpine og svært ved at koncentrere dig. Sover du i en forkert stilling, kan du få ondt i ryggen eller nakken. Har du ikke den bedste seng til din kropstype eller er din seng slidt, så kan det også forværre din nattesøvn. Mange faktorer spiller ind på, hvordan din nattesøvn bliver.

Få nok regelmæssig søvn

Det lyder simpelt nok, og du har sikkert hørt det før. Men det er altså vigtigt, at du får 7 til 9 timers søvn. Hver nat. Og det skal gerne være i nogenlunde samme tidsrum hver nat. Det betyder, at det er en god idé, at du går i seng på omtrent samme tidspunkt hver aften, og at du står op på samme tidspunkt hver morgen.

Brug mørket

Læg din mobil fra dig og sluk dit fjernsyn. Det er så lokkende, og vi er blevet så vant til at have skærme tændte hele tiden, at det kan virke absurd at slukke dem. Men du får lettere ved at slappe af og falde i søvn, hvis du lægger skærmene væk. Det er nemlig søvnhormonet melatonin, vi skal bruge for at falde i søvn, og det bliver kun produceret, når det er mørkt.

Den rigtige seng til dig og din krop

En seng holder normalvis op til 10 år, og hvis den er slidt, eller hvis den er for hård eller blød til dig, så kan det resultere i dårlig nattesøvn. Derfor er det altid smart at investere i en ordentlig seng, der passer til din vægt og kropstype. Kontinentalsenge i tre lag og elevationssenge er nogle af de mest populære typer for tiden. Og selvom der er stor komfort og kvalitet at finde, er det faktisk muligt at finde en billig kontinentalseng.