Gode råd og guides til danske forbrugere

Når du køber ind, er der forskellige mærker, der kan guide dig i dit forbrug. Mærkerne er med til at sætte krav for produktionerne, så du som forbruger kan tage stilling til, hvad der er vigtigst for dig.

Svanemærket og Ø-mærket

Et godt tip er, at kigge efter svanemærket og ø-mærket når du køber ind. Svanen giver dig garanti for, at der er sat krav til stoffer, som er problematiske for din sundhed. Mærket er også med til at indikere at produktet er blandt de mindst miljøbelastede inden for sin kategori. Ø-mærket er det danske økologimærke til fødevarer, og det viser, at de danske myndigheder har sikret sig, at de økologiske regler er blevet overholdt. Hvis udenlandske fødevarer er pakket og kontrolleret i Danmark, og de lever op til EU’s regler, så kan de også få ø-mærket.

E-mærket

Handler du på nettet, er et godt råd at handle på hjemmesider, der har fået e-mærket. E-mærket er din garanti for sikker e-handel. Netbutikker kan få tildelt mærket, hvis de lever op til specifikke forbrugerbeskyttede retningslinjer. På e-mærkets hjemmeside kan du finde en række gode tips og tricks, så du undgår at blive narret af fupbutikker.

Links hjælper dig på vej

Når du begiver dig ud i onlineuniverset, kan links være dig behjælpelig. Et link kan bestemme, hvilken retning du tager. Du bliver hjulpet på vej af links, der henviser dig til en anden internetside. Linkbuilding spiller derfor en stor rolle i forhold til om et link får en god placering i Googles søgeresultater. Som forbruger kan du med fordel benytte dig af en hjemmesides links, da et link kan før dig til en større viden, om det du søger. Du finder måske ud af, er der flere eller bedre muligheder end du først troede.