Undgå en renovering – forny indretningen i stedet

Synes du, at din bolig efterhånden er ved at være lidt kedelig og intetsigende, kan det være, det er på tide med en renovering. En renovering kan dog være en meget dyr omgang, der kan koste meget i materialer og håndværker. Vil du gerne give din bolig et nyt look, kan du gøre det uden at skulle renovere fra top til tå. Ved at forny din indretning kan du skabe et helt nyt udtryk til din bolig, uden det behøver at koste dig en formue. Vi giver dig her gode råd til, hvordan du kan forny din bolig uden at skulle renovere.

Hav styr på, hvor meget du har at gøre med

Inden du går i gang med det helt store indretningsprojekt, er det en god idé at have helt styr på, hvor mange penge du egentlig har at gøre med. Det kræver oftest, at du tager et kig på din økonomi. Det kan være, du har sparet nogle penge op, der netop var øremærket din bolig. Hvor vild en transformering, du kan lave, afhænger typisk af, hvor stor din opsparing er. Er dine ambitioner højere end din opsparing, kan du også vælge at låne pengene. Det er ikke unormalt. Har du brug for at låne penge til dit indretningsprojekt, er der mange forskellige muligheder. Læs meget mere her. Når du har styr på budgettet, kan du bedre lægge en plan for, hvad der er råd til.

En klat maling kan gøre underværker

Når du skal til at i gang med at forny din indretning, er der flere ting, du kan gøre. En god start er at give dine vægge en ny klat maling. Selvom vi måske ikke tænker over det, kan farven på væggen virkelig gøre en stor forskel for udtrykket i hjemmet. Har du altid haft helt hvide vægge, kunne du måske prøve at give dine vægge lidt farve. Det behøver ikke at være alle væggene. Det er blevet meget populært at male bare en enkelt væg i et rum. Derudover er det også blevet yderst populært at male grafiske mønstre på en enkelt væg.

Tag alle møblerne ud og start forfra

Når du har fået malet det, der skal males, skal du til at finde ud af, hvordan det skal stå. Start med at tage alle møblerne ud af rummet. Prøv dernæst at betragte rummet fra andre vinkler. Det kan give dig nye idéer til, hvordan du kan indrette det anderledes. Hvis du gerne vil have en helt ny indretning, er nye møbler et must. Det behøver ikke at være dem alle sammen, men hvis de vigtigste eller største møbler i rummet bliver udskiftet, vil det helt sikkert være noget, der vil blive lagt mærke til.

En kombination af dine gamle møbler med nogle nye møbler kan også være en rigtig god måde at give indretningen et nyt look. Det handler overordnet om, at du tænker i nye baner. Spørg evt. en ven, kollega eller et familiemedlem til råds. Måske de har nogle gode idéer.