Derfor skal du vælge en garage fremfor en carport

Er du lige flyttet i hus, eller har du boet der et stykke tid, og vil du gerne have din bil beskyttet? Som læ til bilen kan man vælge mellem at bygge en garage eller at få opført en carport. Her får du nogle gode grunde til, hvorfor en garage kan være at foretrække fremfor en carport.

 

En garage beskytter bedre

En carport beskytter kun din bil fra oven. Det vil sige, at den stadig er udsat for vind og vejr fra siderne og enden. En garage, derimod, slutter tæt hele vejen rundt, og beskytter derved din bil fuldstændig, så den ikke bliver ødelagt af regn, blæst, slud og sne. En garage beskytter også din bil fra nysgerrige blikke, hvorimod alle vil kunne se din bil i en carport – og eventuelle tyve vil have lettere adgang til din bil, hvis den står frit fremme, end hvis den er gemt væk bag en rulleport i en garage.

 

En garage kan bruges til opbevaring af andre ting end bilen

Ved at bygge en garage får du opbevaringsplads til andre ting end bilen. Du kan eksempelvis indrette et værksted i hjørnet, eller opstille hylder og hænge kroge op, hvor campinggrej, haveredskaber, legesager og alt muligt andet, kan opbevares. Så er det blot at åbne garageporten, når du skal have fat i hæksaksen, eller når ungerne skal finde deres fodbold eller vil spille stangtennis.

 

En velbygget og velisoleret garage holder i mange år og kræver kun lidt vedligeholdelse

Hvis du vælger at få muret en garage, kan den holde i rigtig mange år, og kræver ikke lige så meget vedligeholdelse som eksempelvis en trægarage. En velbygget garage med rulle- eller garageport vil højst sandsynligt holde i mange flere år, end en carport, som bliver meget slidt af vind og vejr.