Få inspiration fra tyske ’bedst i test’-sites

Varer fra Tyskland er ofte synonym med kvalitet, og hvis man stoler på det udsagn, vil det betyde, at tyskere er kvalitetsbevidste, og at de ved, hvad god kvalitet er. Derfor vil det måske ikke være helt dumt at kigge på, hvad tyskere bedømmer forskellige produkter til. Hvis du for eksempel er på udkig efter en ny støvsuger, så kan du kigge på denne tyske ’bedst i test’-site, og se hvordan de forskellige modeller klarer sig i forhold til brugeranmeldelser foretaget af tyske forbrugere. Et flertal af modellerne findes også på det danske marked og kan ellers bestilles online.

Tyske mærker der holder

Har du sagt Volkswagen, har du også ofte sagt tysk kvalitet. Det samme gælder Miele, der har en hel del hårde hvidevarer i deres sortiment. De har også støvsugere, og i forhold til det ovennævnte ’bedst i test’-site, så er det også et mærke, der afspejler kvalitet. Du kan derfor se, at flere af Mieles modeller ligger i toppen af ranglisten. Det er ikke kun forbrugere, der har været med til at bestemme rækkefølgen på listen, det er også flere eksterne tests. Det er ikke kun tyskerne, der synes at Miele er gode. Hvis du sammenligner med det danske svar på den tyske ’bedst i test’-site, vil du også finde mange af Mieles modeller i toppen.

Kan jeg forstå de tyske tests og omsætte dem til brugbar viden?

Du behøver blot at kunne aflæse tal for at forstå, hvor gode de forskellige støvsugere er målt til at være. De forskellige modeller får nemlig tildelt to tal. Når der er tale om de eksterne tests resultater, vil de forskellige testresultater blive lagt sammen og omregnet til et tal mellem 0 og 100. Når der er tale om brugeranmeldelserne, vil hver model blive tildelt et tal mellem 0-5, i forhold til hvor god, den er vurderet til at være. Det er derfor nemt at vurdere, hvilke støvsugere der er værd at kigge nærmere på.