En smuk kiste giver begravelsen personlighed

Det kan være et stort og svært valg at vælge en begravelseskiste til en afdød, da de umiddelbart kan virke upersonlige og ude af stand til at afspejle den afdødes personlighed. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis tilfældet, da det er muligt at designe og farvelægge en begravelseskiste, sådan at den kan være med til at afspejle den afdødes personlige stil og personlighed. Der skal ikke meget til, før designet på begravelseskisten vil bidrage til at bringe glædelige minder frem om den afdødes personlighed, stil og liv.

I Danmark har alle ret til en begravelseskiste uanset, om vedkommende ønsker at blive kremeret eller begravet. Når begravelseskisten er færdigdesignet, vil den være med til at give begravelsen personlighed og sikre en mindeværdig og smuk afsked.

 

Eksempler på forskellige designs af begravelseskister

 • En klassisk hvid begravelseskiste.
 • En begravelseskiste i hvid med kors på toppen.
 • En traditionel hvid begravelseskiste med kors på toppen samt dekoration af guirlander på siderne.
 • En klassisk træfarvet begravelseskiste med kors på toppen.
 • En blå begravelseskiste med hjerter på siderne og på toppen.
 • En rød begravelseskistekiste med hjerter på siderne og på toppen.

Ekstra udsmykning på begravelseskister for at tilføje ekstra personlighed til kisten

 • Valg af bærestænger.
 • Et personligt motiv på begravelseskisten.
 • Valg af korsskruer.
 • Valg af stropper.
 • Design af guirlander.

 

 

Hjælp til praktiske opgaver

Når en kær person bliver taget væk fra os, vil det for de fleste være svært at finde mening med livet og tilværelsen, da sorgen vil tage tid og kræve energi at bearbejde, mens beslutninger står i kø for at blive truffet. Der findes lokale bedemænd i hele Danmark der står klar til at hjælpe i forbindelse med tabet af en nær person. Hvis du for eksempel bor i Farum, Furesø eller Værløse, så er der den lokale bedemand, der blandt andet kan hjælpe med rådgivning omkring bisættelser og begravelser, valg af begravelseskiste eller urne samt valg af blomster og dekoration. Derudover rådgiver langt de fleste bedemænd også omkring sorgen ved at miste en nær person og giver gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem sorgen der følger med et dødsfald. En bedemand kan også være med til at hjælpe med praktiske opgaver i forbindelse med dødsfaldet, der blandt andet indebærer:

 • Anmeldelse af dødsfaldet til de offentlige myndigheder.
 • Etablering og håndtering af kontakt med præst.
 • Etablering og håndtering af kontakt med stenhugger.
 • Bestilling af begravelseskiste og gravsten.