Find den rette vin til maden

Supermarkedernes og vinhandlernes hylder bugner af forskellige slags vine og andre lækre drikke, og der findes vine i alle mulige varianter og i enhver prisklasse. Nogle flasker er mørke, andre er lysere, nogle er rundere, andre er højere og slankere. Der findes vin med korkpropper, vin med plastikpropper, vin med skruelåg og vin i bokse. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der passer til hvad, og hvilken slags vin, der skal indkøbes til hvilken slags ret. Hvis du er på udkig efter en lækker hvidvin, kan du her finde et par tips til, hvordan du vælger den bedste.

 

Til nogle anledninger kan du med fordel vælge hvidvin fremfor andre vine

Hvidvin passer godt til mange retter, og den lyse vin er især kendt som god til forretter, fisk og desserter. Der er dog stor forskel på hvidvine, og smagen kan variere rigtig meget fra variant til variant. En slags hvidvin kan derfor passe bedre til én ret end en anden slags, og det kan være en god idé at sætte sig ind i de forskellige varianter og forskellen på druerne, inden der handles vin.

 

Forskellen på tørre og søde hvidvine

En hvidvin kan være tør eller sød, eller den kan være et sted midt i mellem. Indholdet af sukker fra druerne bestemmer, om en hvidvin bliver tør eller sød – i en sød hvidvin findes der er højt indhold af sukker i modsætning til i de tørre hvidvine, og en tør hvidvin kan derfor med god grund betegnes som en hvidvin, der ikke er sød, fremfor en tør hvidvin. Om man er til det ene eller det andet er en smagssag, men der er forskel på, hvilken sødhedsgrad, der passer til hvilken slags mad.

Vin til fisk, lyst kød og søde sager

Alt efter smagen og sødhedsgraden på hvidvinen passer den enkelte vin bedre til nogle retter end til andre. Skal du eksempelvis servere fisk eller lyst kød, såsom kylling eller kalkun, er en fyldig og tør hvidvin rigtig god at servere til. En meget sød hvidvin passer derimod godt til frugt og søde sager, og kan derfor med fordel blive serveret til desserten. Find gode tilbud på hvidvin her.