Bliv miljøvenlig med din tøjvask

Mange danskere har en tendens til at bruge ufattelig meget vand, varme og sæbe, når de vasker tøj. Det er på ingen måder nogen fordel, da det både er skadeligt for miljøet og en stor økonomisk post. Mange er ikke klar over, hvor lidt der egentlig skal til for at opnå en langt mere økonomisk og miljøvenlig tøjvask. Du skal blot følge nogle få råd, vaske med omtanke, og du vil stadig få en ren garderobe.

Tips og tricks til tøjvasken

Først og fremmest er der mange, der vasker sit tøj utrolig ofte. Tjek derfor en ekstra gang, om tøjet er snavset, eller lad det lufte lidt på en stol, inden du putter det i maskinen. De fleste vasker kun en halv vask, når de vasker tøj. Hvis du putter dobbelt så meget tøj i en vask, vil du derfor også spare dobbelt så meget vand og varme. En tommelfinger regel er, at du kan fylde maskinen op, til du stadig kan have en knytnæve i toppen uden at presse tøjet sammen. Skær ned på vasketemperaturen og spar dermed på energien. Hvis du køber vaskemiddel, der er beregnet til lave temperaturer, så kan dit tøj sagtens blive rent ved 20-30 grader. Hvis dit tøj ikke er særlig snavset, kan du sagtens nøjes med de korte programmer og undlade forvask. På den måde sparer du både vand og varme. Et sidste råd er at droppe skyllemiddel samt dosere dit vaskemiddel efter anvisning på pakken. Vi bruger ofte mere sæbe end nødvendigt, og både vaskemiddel og skyllemiddel forurener miljøet.

Hvilken vaskemaskine skal jeg købe?

Når du skal ud og købe en ny vaskemaskine, skal du gå efter energimærkerne A++ eller A+++. Derudover skal du også tjekke maskinens årlige vandforbrug og dens årlige energiforbrug. Jo lavere de to er, desto mere miljøvenlig er maskinen også. Skal du have en ny vaskemaskine, eller ønsker du blot mere information om energirigtige vaskemaskiner, så klik på dette link. Her vil du få informationer om markedets bedste vaskemaskiner.