Råd til at købe billige flybilletter

Nu er det snart ved at være ferietid igen, og for mange betyder det, at de varmere lande kalder. Hvis du er en af de mange danskere, der drømmer om at komme afsted på en velfortjent ferie, men som ikke vil bruge halvdelen af feriepengene på flybilletten, så kan du herunder finde nogle tips til, hvordan du kan finde billige flybilletter.

Sådan finder du de billigste flybilletter

Rejs udenfor højsæsonen og på det rigtige tidspunkt
Det kan være svært, hvis du har børn, der stadig går i skole, at rejse udenfor højsæsonen, fordi det er der de har fri, men det kan betale sig. Hvis du har mulighed for at være fleksibel med de datoer, du rejser på, så er det muligt for dig at spare penge på flybilletten. Derudover så kan der også være penge at spare, hvis du vælger at tage afsted midt på ugen, frem for en fredag eller lørdag. Hvis du vælger at bruge hjemmesider, der bruger 3-dags visning af flyrejsen, så kan du få et overblik over, på hvilken dag flybilletten er billigst. Oftest er de billigste rejsedage tirsdag og onsdag.

Foruden selve datoen er tidspunktet for din afrejse også relevant. Hvis du vælger at rejse meget tidligt om morgenen eller midt om natten, så vil det være muligt at købe en billigere flybillet.

Vælg en anderledes destination
Det er nok meget logisk, at de mest attraktive destinationer også er nogle af de dyreste, så hvis du vil spare penge på flybilletten, kan du vælge at ændre din drømmeferie til et mindre kendt sted. Du behøver dog ikke at opgive din drømmerejse fuldstændig, fordi der er alternativer. Hvis du for eksempel drømmer om at komme til London, så kan du vælge at flyve til en lufthavn, der ligger udenfor London og derfra tage offentlig transport ind til storbyen. Der findes mange muligheder, det er bare med at finde dem og gribe chancen, når den er der.

Aflyst eller forsinket

Hvis du skulle være så uheldig, at du for eksempel skal flyve med SAS, og dit fly er mere end 3 timer forsinket, eller hvis det bliver aflyst, så bør du huske at søge om erstatning.