Hvordan finder man den bedste bilforsikring?

Uanset om man er blevet ejer af en bil for første gang, eller om man tidligere har erhvervet sig en ny bil en eller flere gange, er det et lovkrav, at man har forsikret sin bil, og her er det essentielt at finde den billigste samt bedste forsikring. Der findes mange forskellige udbydere af forsikringer på markedet, og det er herved også muligt at indhente en hel del forskellige tilbud, inden man vælger at tegne hos et forsikringsselskab. Når man skal vælge, er der mange forskellige parametre, man skal tage højde for, således man finder det rette selskab med det rigtige tilbud. Det kan eksempelvis være, at man har tegnet andre typer af forsikringer hos et givent selskab, som derfor kan give en god pris på bilforsikringen, eller måske er der et firma, der giver en rigtig god pris i netop den situation, man end måtte stå i.

Prisen afhænger af alder

Når man får et tilbud på en forsikring, skal man være opmærksom på, at det månedlige betalingsbeløb vil afhænge af, hvor gammel man er. Jo ældre man er, jo billigere vil det være muligt at få sig en forsikring på sin bil, og dette er grundet, at man skal have opbygget noget tillid hos det givne forsikringsfirma, inden man arbejder sig op mod at være elitebilist. Herudover skal man også have for øje, at nogle typer af forsikring kun udbydes til bilejere over en vis aldersgrænse, hvilket eksempelvis kunne være 21 år. Dette skal også holdes in mente, således man finder et forsikringsselskab, hvor det også er muligt at tegne en forsikring.

Ancienniteten er også udslagsgivende for prisen

Hos nogle forsikringsselskaber er der nogle forskellige kategorier, som kategoriserer bilisten alt efter erfaring og tidligere skader. Hos et tilfældigt forsikringsselskab, vil der være kategorierne: Trin 2, Trin 1 og Elite. Man kommer i kategorien, trin 2, såfremt man er fyldt 21 år, har haft kørekortet i minimum 3 år og har haft mere end en skade inden for en periode på 3 år. Trin 1 er for bilister, der er fyldt 21, har haft kørekort mindst 3 år og har haft lige netop en skade i løbet af de seneste 3 år. For at blive elitebilist er de to første krav de samme, som i trin 2 og trin 1, men det er dog her et krav, at man har kørt skadefrit de seneste 3 år. Se tilbud på bilforsikring og bliv meget klogere. Jo tættere man er på at være elitebilist, jo billigere vil forsikringen oftest være.