3 ting du gerne vil opleve i og omkring Faxe

Faxe er en dejlig by, som mange har hørt om, men der er mange spændende oplevelser i området omkring Faxe by, der er værd at opleve. Så måske er flere perler, du ikke kender til. Det skal du læse mere om her.

Besøg Faxe by

Byen er slet ikke så lille, som man skulle tro, da den har rundt regnet 33.000 indbyggere, og så er området omkring byen fyldt med gode oplevelser. Gå en tur i byen og sug stemningen til dig.

Faxe Geomuseum

Faxe Geomuseum er et lille museum, der ligger på kanten af faxe Kalkbrud. Her kan du se fantastiske kalksten, som er skabt af havets bevægelser. Men på museets øverste etage gemmer sig to overraskelser. Et børneområde med plads til leg og en fantastisk udsigt over kalkbruddet. Og et område tilegnet kunst og kultur, hvor du kan opleve spændende udstillinger. Museet huser også en biograf.

Faxe har været en del af flere historiske begivenheder

Faxe var i mange år kendt for at huse Danmarks største kalkmine. Det var også her, der blev gennemført den første strejke i Danmark. Det skete i 1879, da de ansatte i minen gik på strejke, fordi de ønskede en lønforhøjelse. Gå på oplevelse i områdets historie blandt andet på Faxe Geomuseum.

Oplevelser omkring Faxe by

I kort afstand fra Faxe by finder du både Camp Adventure, Feddet Camping og den smukke danske kyststrækning, hvor sommerbyen Faxe Ladeplads blandt andet byder på hyggeligt havnemiljø og faxe Ladeplads Miniby.

Faxe er en historisk by, som har noget at byde på

Det er her, du kan finde Faxe´s unikke historie, der er fyldt med begivenheder og kultur. Det er også her, hvor man kan nyde den smukke natur og den historiske arkitektur. Så hvis du leder efter en god tur, hvor du kan lære lidt mere om Danmarks historie, så er Faxe det helt rigtige sted at tage hen.