Alt du skal vide om vinkelslibere: funktioner og guide til at købe

Hvis du er ved at indrette dit værksted, er vinkelsliberen et af de stykker værktøj, du ikke kan komme udenom. Med en vinkelsliber får du et væld af mulighed for både at polere, slibe og skære, og vinkelsliberen kan derfor bruges i en lang række forskellige projekter.

Det er med andre ord altid en god idé at have en vinkelsliber ved hånden, hvis du ofte har gang i et gør det selv-projekt i privaten, da vinkelsliberens alsidighed altid kan komme til gavn. Hvis du er på udkig efter en ny vinkelsliber, kan du kigge med og se vores store udvalg af vinkelslibere til skarpe priser.

Hvilke opgaver kan du udføre med en vinkelsliber?

Vinkelsliberen er udviklet til at skære i metal med, men den kan også bruges til mange andre opgaver. Med en vinkelsliber kan du bruge forskellige skærehoveder og slibehoveder, så du både kan komme til at arbejde i træ, plast og metal. Med en vinkelsliber kan du sågar skære i sten, hvilket er praktisk, hvis du har behov for at tilpasse nogle fliser i et terrasseprojekt.

Ved at skifte savklingen ud med et slibeværktøj kan du lynhurtigt komme til at slibe forskellige overflader som eksempelvis metal eller træ. Her kan du slibe rust eller gammel maling af, eller du kan bruge sandpapir eller andet poleringsværktøj for at skabe bløde og pæne overflader på både træ, metal og sten.

Vælg en vinkelsliber i en god kvalitet

Hvis du gerne vil have så meget ud af din vinkelsliber som muligt, kan det betale sig at vælge en model i en god kvalitet. Men hvordan spotter du god kvalitet? Du skal bl.a. kigge på følgende:

  • Det skal være nemt at skifte klingen uden værktøj
  • Beskyttelsesskærmen skal være drejelig
  • Støttegrebet skal kunne monteres på alle sider af vinkelsliberen for maksimal fleksibilitet