Vær med til at redde liv

Annoncør: Førstehjælp-shoppen

Der er ingen, der håber, at de nogensinde kommer til at stå i en situation, hvor der er brug for en hjertestarter. Ikke desto mindre bliver de brugt mange gange hvert eneste år, og jo flere, der er tilgængelige rundt omkring, jo flere liv kan også reddes.

Hvis du har gået med tanken om at investere i en hjertestarter, er det en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvad de forskellige muligheder er. Uanset om du er privatperson eller handler for en virksomhed er det muligt at investere i en hjertestarter, og man kan både vælge at have den hængende indenfor, så den kun er tilgængelig, når man er til stede, eller man kan vælge at installere den i et skab udendørs, så alle kan komme til den døgnet rundt. Her er det bare vigtigt, at det er et isoleret skab, da hjertestartere i udgangspunktet ikke har godt af at blive opbevaret i minusgrader.

Forskellige prislejer

Der er mange forskellige modeller af hjertestartere og dermed også mange i forskellige prisklasser. Fælles er, at de alle opfylder retningslinjerne fra Det Europæiske Genoplivningsråd.

Det er vigtigt, at man sørger for, at hjertestarteren bliver serviceret, så man altid har papir på, at den er i orden. Det gør, at man undgår, at man pludselig står og har brug for den, og teknikken så svigter. Der er ingen krav om, at man skal kunne førstehjælp på forhånd, når man benytter en hjertestarter. Undervejs bliver man guidet igennem, hvad man skal gøre, men det er alligevel altid en god idé at tage førstehjælpskurser.

Derfor kan man blandt andet også overveje at investere i HLR-dukker, der bruges til at træne førstehjælp. Uanset hvor stressende og kritisk en situation er, så kan det give en form for tryghed eller sikkerhed at vide, at man har trænet det før og bedre kan håndtere situationen.