Sådan gør du dine medarbejdere mere produktive

De 2 former for vækst i virksomheden

Når det kommer til at skulle vækste sin virksomhed, er der mange måder at gøre det på. Hvis det bare handler om at få mere overskud i virksomheden, er der mange der blot kigger på udgifterne, og på den måde prøver at spare sig ud af det. Men det er den helt forkerte holdning at have! Det har i hvert fald ikke noget med vækst at gøre. Væksten er jo præcis når man laver nogle nye tiltag som resultere i en større omsætning. De fleste virksomheder i dag tænker mest på at udvide! Nye markeder, større andel af markedet, flere kunder og alt hvad der måtte høre med. Men det jo dumt! Danskernes løn er et af de højeste i verden, og det er derfor vigtigst at få mes ud af sine medarbejdere. Og dette kan gøres ikke ved at være efter medarbejderne!

Glade eller frygtsomme medarbejder

Det kan næsten lyde dumt, at spørger hvilke medarbejdere du tror arbejder mest produktivt. Dem der frygter sin arbejdsskiver, er bange for at tænke selv, og derfor også er bange for at blive fyret, eller dem som har hvad de skal bruge, er glade når de går på arbejde, og hvor der er plads til at de enkelte personer i virksomheden har den plads der skal til for at de kan udvikle sig. Sagde jo det var dumt. Mange studier har vist, at hvis dine medarbejdere er glade, producere de mere, så enkelt kan det siges. Det kan være rigtig mange forskellige ting der gør det. Så her er lidt inspiration til hvordan du kan give dine medarbejdere lidt mere overskud i deres hverdag.

 

Inspiration

Det er selvfølgelig meget forskelligt hvad der skal til, alt efter hvilken slags virksomhed man arbejder i. Hvis du arbejder som håndværker kan det være de små ting såsom at man altid har mulighed for at få vand med sig inden man køre ud på arbejde. Eller at man må låne værktøjet med hjem i weekenden. Eller også kan det være den ekstra times eller to tidligere fri om fredagen. Et studie fra New Zealand viste at da de gav deres produktionsmedarbejdere en dag fri om ugen, da steg produktiviteten! Så det kan faktisk have positiv effekt for bundlinjen ikke at køre så hård en linje i virksomheden. Hvis du sidder på kontoret hele dagen, er det ting som ondt i ryggen der kan være et problem. Her kan en simpel lændepude gøre underværker.

Håber det giver mening! Men selvom det kan gøre meget at give dine medarbejdere den rigtig motivation, er det ikke meget værd hvis du ikke har sat din virksomhed op for succes. Det er intet der er mere dræbende end dårlige programmer. Microsoft Dynamics er et genialt tool til din virksomhed, der kan hjælpe med at få din virksomhed til at vækste!