Hvordan vælger man den rette truck?

Når du skal vælge den rette gaffeltruck til din virksomhed, er der flere ting, du skal tage stilling til –  bliv klogere på gaffeltrucks her. Du skal bl.a.  beslutte hvilken trucktype, der er den rette, hvor stor en løftekapacitet du har brug for, og så skal truckens størrelse også passe til de omgivelser, den skal bruges i.

Trucktyper

Der findes overordnet set tre trucktyper:

  • Dieseltrucks
  • Elektriske trucks
  • Gastrucks

Hver af disse har deres begrænsninger samt forcer. Eksempelvis er el-trucks bedre egnede til indendørsbrug, da de ikke forurener luften. Samtidig kan el-trucken lige så vel som de andre typer bruges udendørs. El-trucken er derfor et alsidigt valg, som passer til mange forskellige virksomheder.

Løftekapacitet

En gaffeltrucks hovedopgave er at løfte genstande, som er for tunge til manuelle løft. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt at forholde sig til løftekapacitet. El-trucks er de senere år blevet i stand til at foretage tungere løft end hidtil, og kan derfor være et glimrende valg for mange virksomheder. Sammenlignet med gas- og dieseltrucken ligger el-truckens løftekapacitet dog stadig i den lave ende. Eksempelvis kan en el-truck løfte op til 5000 kg, mens en større dieseltruck kan løfte op imod 25000 kg.

Den rette truck til omgivelserne

Arbejdspladsen skal også passe til trucken, så den uden problemer kan manøvreres rundt. Derfor må man selvsagt forholde sig til truckens størrelse, men man må også forholde sig til truckens hjul. Her kan man kigge på:

  • Hvor hjulene er placerede
  • Om trucken er forhjuls- eller baghjulstrukket
  • Om trucken har 3 eller 4 hjul

Alle disse parametre har betydning for truckens styreegenskaber samt stabilitet. Og derfor må man tage dem med i ligningen, da de er med til at afgøre, hvor meget plads, der er nødvendigt, for at trucken er sikker at køre.

Hvis man overvejer disse punkter og taler med en god forhandler, er man et godt skridt nærmere at finde den rette truck.