Tips til dig, der skal flytte hjemmefra

Det er et stort øjeblik, når du skal flytte hjemmefra, og der er mange ting, du pludselig skal have styr på. Du skal lægge et budget, ordne dit eget vasketøj og finde ud af, hvordan du aflæser el- og vandmåler. Og hvad med dine forsikringer? Er du dækket ind på den mest optimale måde?

Måske sker flytningen, fordi du er blevet indskrevet på en uddannelse, der tvinger dig til at rykke væk fra mor og far og din hjemegn og til en helt ny by. I så fald er det ikke bare alle de kedelige voksenpligter, du skal have styr på. Du skal også lære dit nye lokalområde at kende og finde ud af, hvad der er af sjove og spændende aktiviteter.

www.flytteguiden.dk kan du læse meget mere om, hvad der sker i lige netop dit lokalområde. Du finder også spændende artikler om alle de ting, du skal huske, når du flytter – som for eksempel at finde en ny tandlæge og melde din flytning til diverse instanser. Du kan også se en byfilm, der fortæller mere om det område, du netop er flyttet til.

Et andet sted, hvor du finder nyttige oplysninger, er på www.visitdenmark.dk. Selvom siden primært henvender sig til turister, er der meget nyttig viden at hente for dig, der er helt ny i en af landets kommuner. Her får du nemlig et overblik over nogle af alle de aktiviteter og arrangementer, der findes i nærheden af dig, lige som du får mere viden om nogle af de bedste og smukkeste naturoplevelser.

Forbrugerrådet Tænk har også en række tips, tricks og gode råd til dig, der skal flytte hjemmefra. Her kan du blandt andet læse mere om, hvordan du opretholder en sund økonomi, selvom du er på SU, og hvor du skaffer de allervigtigste ting til dit nye hjem.

Det samme gør sig gældende på BoligPortal, hvor du for eksempel kan blive klogere på, hvorvidt du er berettiget til boligstøtte, og hvordan du sparer på varmeregningen, så du har flere penge til sjov og ballade. Og så giver de dig faktisk også en udførlig liste over en lang række begreber, som du bør kende betydningen af, når du flytter hjemmefra. Har du for eksempel helt styr på, hvad det betyder, at du betaler el, vand og/eller varme ”a conto”? Og hvordan fungerer affaldssorteringen dér, hvor du bor? Og hvad med licens? Hvordan er det nu lige, reglerne er for det?