Tips til jobsøgningen

Hvert år kommer der tusindvis af nyuddannede til det danske jobmarked, som går ind i kampen om at få et job. Og det kan være en hård kamp. Du skal gøre meget for at skille dig ud, så arbejdsgiveren hiver netop dig til samtale og i sidste ende vælger dig til jobbet. Men hvor skal du starte? Du får her nogle tips til, hvad du kan gøre i din jobsøgning.

Vær medlem af en a-kasse

For at du kan sove om natten, så skal der være styr på det økonomiske aspekt. Så allerede når du er i gang med den sidste del af din uddannelse, skal du faktisk tænke på at være medlem af en a-kasse. De fleste a-kasser har et krav om, at du skal have været medlem mindst 1 år, før du kan få ret til dagpenge. Det er væsentligt at du vælger en a-kasse inden for din branche, så du sikrer dig, at de også kan hjælpe dig i forhold til jobsøgningen. Mange a-kasser tilbyder kurser, sparring og gennemlæsning af jobansøgningen. Få et overblik over a-kasse priser her.

Mange a-kasser har samarbejde med en fagforening, som også er vigtig for dig at have. Fagforeningen hjælper dig med, hvordan du er stillet i et eventuelt ansættelsesforhold. Måske du overvejer freelance, at være selvstændig eller har fået en kontrakt, som skal læses igennem. Her kan fagforeningen være behjælpelig.

Tænk strategisk og få feedback på din ansøgninger

Først og fremmest skal du tænke strategisk i forhold til, hvad du kan bidrage med i virksomheden, og hvordan du kan skabe mere værdi for denne. Har du læst inden for kommunikation, kan du overveje idéer til, hvilke kanaler virksomheden bør kommunikere på – og ikke mindst hvordan. Det, at du har sat dig ind i deres virksomhed, vil ofte være et plus, for så er det ikke bare endnu en standard ansøgning, du har sendt ud. Det viser, at du vil og er nysgerrig på at hjælpe virksomheden.

Hvad enten du kommer til samtale eller ej, så er det altid en fornuftig idé at ringe virksomheden op og få feedback på din ansøgning og CV. Stil spørgsmål som:

  • Var der noget, I kunne lide ved det?
  • Hvad kan forbedres?
  • Må jeg connecte med dig på LinkedIn?

På den måde får du viden om, hvad du kan gøre fremadrettet i din jobsøgning, så du nemmere kan komme til samtale og eventuelt få et job. Udvid også dit netværk ved at bruge det sociale medie LinkedIn.