Budget: 7 ting du kan spare penge på i hverdagen

Hvor der er sparet, er der tjent. Jo flere penge vi kan spare på de faste udgifter, jo flere penge kan vi putte over på opsparingen eller have til sjov og oplevelser. Vi har samlet en liste over 7 ting, som du kan spare penge på i hverdagen, så der er mere luft i budgettet.

Det kan du spare penge på:

Madplan
En madplan skaber overblik over ugens dage, gøremål og menu. Ved at notere aftensmaden ned de forskellige dage, undgår du impulskøb og de farlige take-away fælder i en travl hverdag.

 

Indkøbsliste


Formår du at holde dig til indkøbslisten, er der rigtig mange penge at spare. Impulskøb er dyre, og tit putter vi ting i indkøbskurven, som vi ikke troede vi manglede, og som vi i bund og grund sagtens kan leve uden. Skriv det du mangler til madlavningen og diverse husholdning ned og hold dig trofast til den.

 

 

Lav store portioner og frys ned

Oftest er det billigere at købe større pakker kød, fisk osv., og ved at lave større portioner aftensmad, som du så kan fryse ned, er der mange penge at spare, og samtidig er det lettere at tø op de dage, hvor man kommer sent hjem.

 

Spar på plasticposerne


Supermarkedets plasticposer er dyre, og det løber op i mange penge om måneden, hvis man køber 1-2 styks, hver gang man handler. Anvend derfor et stofnet eller en sportstaske. Det er også bedre for miljøet.

 

 

TV-pakker og streamingtjenester

Vi kan efterhånden se film, serier og tv overalt, men faren ved det er, at det alt sammen koster penge. Overvej derfor om du virkelig har brug for alle tjenesterne, eller gå sammen med en ven og del udgifterne mellem jer.

 

 

Lufttør dit tøj


Det er dyrt at lade din tørretumbler køre, så tænk dig om, inden du sætter den i gang. Tør hellere dit tøj i luften, hvilket også er bedre for miljøet.

 

 

Vandforbrug


Dit vandforbrug kan afhænge af mange ting. Skru fx ned for de lange bade, undgå at starte en maskine tøjvask med kun 3-4 tøjdele eller udskift dit toilet, hvis det løber. Toiletter af ældre datoer eller som løber, kan rende op i mange ekstra penge om året, og selvom et nyt toilet kan lyde dyrt, så kan det godt betale sig i det lange løb.