Sådan undgår du en konkurskarantæne

Det kan være en kompliceret affære at drive en forretning. Der er rigtig mange forskellige ting, man skal have styr på – særligt når det kommer til de juridiske aspekter, men i særdeleshed også de økonomiske. Og især de økonomiske kan have fatale konsekvenser for dig, hvis ikke du lever ordentligt op til dem.

Før du opstarter virksomhed, bør du således sætte dig grundigt ind i de gældende regler og love på området, så du ved, at du driver en forsvarlig forretning. Og netop det – at drive en forsvarlig forretning er en måde til at undgå at ende i en konkurskarantæne.

Du skal drive forsvarlig forretning

En konkurskarantæne dækker over den situation, du kan komme i enten som privatperson eller hel virksomhed, hvis du netop ikke har drevet en forsvarlig virksomhed. Det betyder, at du i en begrænset periode eller på ubestemt tid får forbud med at deltage i ledelsen af alle typer af selskaber. Dog er det vigtigt at bemærke, at der kun er tale om selskaber, hvor du ikke hæfter personligt eller ubegrænset for selskabets forpligtelser. Det kan for eksempel være via et aktieselskab eller anpartsselskab.

Konkurskarantænen stilles for at sikre eventuelle kreditorer samt samfundet generelt, så du ikke bliver ved med at drive en økonomisk, usikker forretning. Det er nemlig noget, der kan betegnes som værende generelt misbrug.

Søg hjælp hos en advokat

Oplever du at få pålagt en konkurskarantæne, har du efterfølgende 14 dage at reagere i. Inden for disse 14 dage skal du have skrevet et fyldestgørende og korrekt svar til retten, som de senere skal forholde sig til i forhold til, om en konkurskarantæne skal opretholdes.

Du har således 14 dage til at gøre dit bedste for at undgå konkurskarantæne, og derfor anbefales det, at du hurtigst muligt tager kontakt til en dygtig advokat, der kan bistå dig i processen.