Her kan du holde en aktivitetsrig børnefødselsdag

Barnets første fødselsdage behøver du ikke gøre det store ud af. Det kommer ikke til at huske nogen af dem, og det har heller ingen venner, der gør. Det stopper selvfølgelig ikke forældre fra at pynte op med balloner og levende lys, men ellers bliver de ikke så ambitiøst sat op. Men er barnet så småt begyndt at få venner og forventninger, lægges der et pres på forældre til at tage festerne alvorligt.

Legelandet er en simpel løsning for børnehavebørn

Hvad kan du planlægge for barnets fødselsdage, hvis der bliver en masse andre børn til stede? Tja, altså den ”simple” løsning bliver at afholde fødselsdagene i et legeland, hvor børnene kan rende rundt indendørs og rutsje, klatre og hoppe rundt på trampoliner. At give børnene masser af frihed er det rette valg, når de er helt små. Efterhånden som de bliver tweens, så giver andre ting mening.

Måske var en aktivitet med konkurrence det rette valg

Og hvad kunne de ting så være? Fx noget i mere faste rammer – lasergame og bowling er blot to eksempler. Her er der regler at overholde, der er et konkurrenceelement, og der fordres deltagelse af alle. Selvfølgelig bør du lige høre dit barn om, om det kunne tænke sig sådan en fødselsdag eller noget mere afslappet. Men det er tit et hit blandt tweens, når en konkurrence af en art er kørende.

Aktivér de små grå i et escape game

Hvis dit barn og dets vennegruppe ikke har det store behov for fysisk aktivitet, så kunne du i stedet vælge et escape game til børnefødselsdagen, fx et escape room. Der findes escape games til så godt som alle aldersgrupper, så det er ikke fordi, at de koder, der skal knækkes, nødvendigvis kræver, at en voksen deltager som ”den vise mand”. Så den art aktiviteter vil også være en overvejelse værd.

Tjek en oversigt over events til børnefødselsdage online

Ønsker du at se en stor oversigt over gode aktiviteter til børnefødselsdage, hvis de ikke skal holdes i hjemmet? Så kan du gå ind på en side som funguide.dk, der også er spækket med aktiviteter til andre lejligheder, bl.a. til firmaevents, tøsehygge, herreture, familieture og teambuilding. Tjekker du sådan en oversigt, så får du nemt ved at klikke frem og tilbage mellem aktiviteter af forskellig art.

Det behøver ikke være svært at finde noget sjovt, der kan aktivere fødselsdagsbarnet og gæsterne.