Hjælp en misbruger trods distance

At have en ven eller familiemedlem, som lider af et alkoholmisbrug, kan være en udfordrende situation at navigere i. Det kan være endnu mere udfordrende, hvis vedkommende bor flere timer væk, så du ikke har mulighed for at besøge dem personligt. Men der er stadig måder, hvorpå du kan hjælpe og støtte dem virtuelt. Her får du nogle tips til, hvordan du kan hjælpe en person med et alkoholmisbrug på afstand!

En god lytter behøver kun en telefon

Det er vigtigt at give personen plads til at tale om deres bekymringer og frustrationer. Ring til dem i ny og næ uden at have en agenda om at tale om misbrugsprocessen. Bare vær der som ven eller familiemedlem, der er interesseret i dem som menneske. Lyt til dem uden at dømme eller kritisere dem. De kan have brug for mere tid til at åbne op, hvis de ikke er vant til at tale om deres problemer.

Hvis personen viser interesse i at få hjælp, kan du hjælpe dem med at finde behandlingsmuligheder og støttegrupper. Befinder de sig i Nordjylland i omegnen af Aalborg, kan du foreslå dem alkoholbehandling Aalborg. Sørg for at finde pålidelige ressourcer, som f.eks. en autoriseret terapeut eller en AA-gruppe.

Lav virtuelle aktiviteter sammen

Forsøg at lave distraktioner, som kan aflede personens opmærksomhed fra at drikke alkohol. Foreslå aktiviteter, som de kan nyde sammen med dig virtuelt, såsom at se en fodboldkamp eller X Factor sammen. Gør det til en tradition at bruge en dag om ugen på at se det samme, mens I snakker i telefon. Flere streamingtjenester tilbyder også, at I kan se det samme program samtidigt.

At hjælpe en person med et alkoholmisbrug kan være en udfordrende og kompleks opgave, især hvis man bor langt væk fra personen. Derfor kan disse råd forhåbentlig gøre det en lille smule nemmere.