Få styr på dine hoftesmerter med hjælp fra en kiropraktor

Mange mennesker får problemer med både muskler eller led i løbet af deres liv. Dårlige arbejdsforhold, skader på fodboldbanen, alder eller medfødte problemer er blot nogle af de ting, man kan komme ud for.

Heldigvis er der ofte måder hvorpå man kan få bugt med smerterne på, enten ved hjælp af receptpligtig medicin, eller ved hjælp af andre fagkyndiges hjælp. Hoftesmerter er et udbredt problem, idet det er en del af kroppen, man uundgåeligt bruger meget i løbet af et liv. De kan både komme grundet lokalt opståede problemer, eller hvis man før har haft andre skader i området. Heldigvis er her også mulighed for at komme af med smerterne, for eksempel ved hjælp af en kiropraktor.

Hvad er en kiropraktor?

Nogle mennesker oplever smerter og gener i muskler og led efter gamle skader, også selvom de har været i medicinsk behandling eller genoptræning for det. Hvis du døjer med det, kan du tage kontakt til en kiropraktor. Kiropraktorer har en sundhedsfaglig uddannelse på fem år fra Syddansk Universitet i Odense, de har autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og de samarbejder med både læger, massører og fysioterapeuter. Kiropraktorer er specialister i bevægeapparatet, og de kan undersøge, udrede, diagnosticere og behandle lidelser i muskler og led. Da kiropraktor er en beskyttet titel, er det kun dem der har taget uddannelsen, der må kalde sig kiropraktorer. Derudover har alle selvstændige kiropraktorer haft minimum et år i turnus, hvor de har været i praktik hos en autoriseret kiropraktor.

Hvordan hjælper en kiropraktor?

Kiropraktoren har gennem uddannelsen en bred forståelse og viden om kroppen, og første skridt til at hjælpe patienten af med smerterne vil være at undersøge og diagnosticere årsagen til smerterne i de berørte led eller muskler. Derudover vil kiropraktoren ofte forsøge sig med manipulationsbehandling, der består af nogle specifikke teknikker til at afhjælpe stive eller låste led. Derudover kan der benyttes andre teknikker, som mobilisering, massage og vejledning i øvelser og træning, så man forebygger at smerterne kommer igen.

Hvad kan kiropraktorer gøre ved hoftesmerter?

Hofteleddene er essentielle for at have en normal hverdag med mulighed for at gå, sætte sig og rejse sig. Problemer i og omkring hofteledende er ofte ledsaget af smerter, stivhed og nedsat mobilitet, og derfor bliver livskvaliteten også ofte reduceret. For at vide hvorfor det gør ondt, vil en kiropraktor med speciale i hoftesmerter i første omgang undersøge hvor smerten kommer fra. Samtaler og en grundig klinisk undersøgelse vil kunne hjælpe med at finde grunden til smerterne, og er derved et godt grundlag for at begynde en effektiv og relevant behandling. Et hyppigt symptom på hofteproblemer er lyskesmerter, og derfor har mange ondt i lysken. En anden mulighed kan være overbelastning af hoften, der ikke nødvendigvis behøver behandling, men som kan være opstået grundet en underliggende sygdom. Slidgigt er også en kendt grund til smerter i hofteleddene, og de vil vise sig hvis man bliver røntgenfotograferet. Alt efter årsagen til smerter i hofteleddene er behandlingen forskellig, og derfor vil du blive undersøgt grundigt af kiropraktoren.