Skal dit barn snart lære at cykle? Så læs med her

Det er for mange forældre et stort øjeblik, når det kære barn træder i pedalerne og cykler selv for første gang. Men for mange er der dog et par skridt, som går forud for den selvstændige cykling. De første skridt kan faktisk tages ganske tidligt i barndommen, hvilke også kan være med til at gøre det nemmere for barnet at lære at cykle rigtigt. Nedenfor finder du nogle tips til, hvordan du bedst muligt kan lære dit barn at cykle.

Løbecykler

Mange børn har en stor del krudt i røven ganske tidligt i barndommen, hvilket nogle gange kan være svær at få afløb med. Til netop dette kan en løbecykel være ideel. En løbecykel er desuden at fantastisk redskab, der kan være med til at give børn en tidlig forståelse for, hvordan cykling egentlig fungere. Løbecykler er med til at forbedre børns balance og tidligt lære dem at styre en cykel. Når barnet så får den rigtige alder kan løbecyklen eventuelt erstattes med en trehjulet eller den første børnecykel.

Den første børnecykel

Når barnet skal lære at cykle, kan det være altafgørende, at cyklen har den rigtige størrelse ift. barnet. Det er derfor vigtigt at gå til en cykelhandler og anskaffe sig en god cykel i en passende størrelse, når det handler om den første børnecykel til Junior. En god børnecykel kunne eksempelvis være fra Norden Cykler | Køb hos Brotorvets Cykler i Næstved.

Ikke vær bange

Det lyder nok en anelse banalt, men dine følelser smitter af på barnet. De kan bogstaveligt talt mærke din frygt for at de falder og slår sig, hvilket så er med til at gøre dem bange for at det sker. Derfor er det vigtigt at slå koldt vand i blodet og stole på dit barn. Og heldigvis går det aldrig mere galt end en lille hudafskrabning.