Gode råd til når teenageren skal shoppe

For mange teenageforældre kan det godt være noget af en bombe at smide, når det er blevet tid til igen at tage den kræsne og krævende teenager med ud at shoppe. Men det skal jo som bekendt overstås, for teenagere har det med at vokse – nogle hurtigere end andre – men hos alle betyder det også samtidig et behov for nyt tøj.

Der er mange måder at gå til dette. For som mange forældre også godt allerede er klar over, kan dette være opskriften på et større sammenbrud. Det er dog muligt at komme godt igennem. Du kan med fordel tage vores gode råd med i dig i processen.

Lad i høj grad dem selv om valget  

Først og fremmest er et råd herfra at i høj grad lade de unge mennesker om valget. Hvis det er Grunt, de ønsker, så er det også det, vi går med. Denne form for løsrivelse fra forældrenes valg og ønsker kan både være med til at forsikre, at tøjet rent faktisk bliver brugt, men det er samtidig også en måde hvorpå at forsikre, at freden i den lille familie bliver opretholdt.

Vær med til at opfordre til de gode valg 

Det betyder dog ikke, at du som forældre selv kan løsrive dig fuldstændig fra hele processen. Du vil nok også gerne have en finger med i spillet, især hvis det også er din tegnebog, at det kommer til at gå ud over.


Du kan selv være med til at opfordre til, at der bliver taget gode og fornuftige valg, således det altså bliver forsikret, at I faktisk kommer hjem igen med tøj, som både kan bruges, men som altså også rent faktisk bliver brugt.

Vi har jo alle været teenagere på et tidspunkt  

For mange handler det først og fremmest om netop at komme hjem igen med en masse tøj, således I ikke alle snart igen er nødt til at gentage processen. Men som sagt er der mange forskellige måder at gå til dette på.

Men et sidste godt råd herfra er også at huske på, at teenagere årene er en meget speciel tid, som vi alle nok også godt selv kan huske tilbage til. Vi har netop alle stået sammen med vores forældre for at udvælge tøj. Vi ved godt, hvordan det er, og den viden skal du netop tage med videre, når du nu står der i forældresituationen.