Det her er den mest effektive form for kardiotræning

Vil du gerne få trænet hele kroppen og forbrænde masser af kalorier på blot få minutter? Så skal du give den gas på en romaskine. En romaskine er en af de absolut bedste former for kardiotræning, hvor du aktiverer både arme, ben og ryg på samme tid. 

Romaskinen er et fantastisk alternativ til dig, som er blevet træt af at løbe og cykle – og så er det også en hel del sjovere at ro!

Romaskinen som hjemmetræning

Roning er en form for kredsløbstræning, hvilket, på samme måde som løb og cykling, forbedre dit kredsløb. Fordelen ved at bruge en romaskine, fremfor for eksempel et løbebånd, er at du bruger hele kroppen, når du ror.

Romaskinen er et populært redskab til dem, som elsker at dyrke hjemmetræning. Naturligvis optager romaskinen en del plads i hjemmet, men når først den er sat op, så behøver du ikke meget andet for at få klaret den daglige motion. Nogle af de bedste romaskiner fås i foldbare varianter, så du kan stille dem væk igen, så de ikke står og fylder på gulvet. 

Roning er den perfekte kalorieforbrænder

Blot få minutter på en romaskine kan gøre underværker for hele din krop. Du får lynhurtig pulsen op, når du er i gang med at ro, og så aktiverer du samtlige muskelgrupper på en og samme tid. Du kan godt regne med at være øm i kroppen efter de første par roture, men så ved du i hvert fald, at træningen virker!

Roning er også en vild kalorieforbrænder. Du kan faktisk forbrænde helt op mellem 800 og 1000 kalorier, hvis du har kræfterne til at ro i en time. Det er måske lidt urealistisk at ro i en hel time. Hvis du nøjes med en tur på 15 minutter med høj intensitet, så kan du sagtens forbrænde 300 kalorier, hvilket er rigeligt for en enkelt træning. 

Roning styrker ryggen

Der er mange fantastiske fordele ved roning, og ikke kun når det kommer til at smide de ekstra kilo! Roning er også et effektivt redskab til at styrke dine rygmuskler. Rygproblemer er kun alt for velkendte i Danmark, og i årevis har rygskader sendt et utal af danskere ud af arbejdsmarkedet.

En tur på romaskinen er derfor ekstra god, hvis du gerne vil passe godt på din ryg. Roning kan nemlig hjælpe dig med at opbygge stærkere rygmuskler, hvilket modvirker slid og skader i ryggen på længere sigt.