Spar på strømmen og undgå overforbrug

Det har aldrig været mere relevant at tænke over sit strømforbrug. Med en stigende inflation, der tvinger prisen på alting op, bliver der færre penge til overs til at betale for sit strømforbrug. Samtidig er strømpriserne i sig selv meget højere end før på grund af internationale forhold.

Ydermere går vi ind i en kold vinterperiode, hvor vi kommer til at bruge langt mere strøm, end vi gjorde i sommer. Dels fordi det ofte kræver strøm at holde hytten varm, og dels fordi vi nu er mere inde og dermed bruger flere strømsugende apparater. Derfor er det nu mere relevant end nogensinde at tænke godt og grundigt over sit strømforbrug.

Der er heldigvis meget man selv kan gøre

Der er heldigvis en del guides derude, som giver gode råd til, hvordan man kan sænke forbruget. Der er de klassiske råd, vi alle kender:

  • Sluk lyset efter dig
  • Vask tøj om natten

Men der findes også tricks, som man ikke nødvendigvis selv har tænkt over. Se til tips til at spare på strømmen her.

Hvad sparer man mest på?

Desuden kan man på guiden også se, hvor meget man kan forvente at spare. Det betyder, at man har mulighed for at prioritere sine sparetricks. De fleste vil gerne have lidt flere penge i hverdagen, så ved f.eks. at bruge sin tørretumbler lidt mindre, eller lade være med at have elektriske apparater i standby mode, så kan man spare en del penge.

Et andet rigtig godt råd, som de fleste ikke har tænke over, er at afrime sin fryser. Det forholder sig nemlig sådan, at den is som sidder inde i fryseren, kan virke om isolering, og derfor skal fryseren bruge endnu mere energi på at holde sig kold.

Man behøver heldigvis ikke lægge alle sine vaner helt om for at spare lidt penge i hverdagen.