Hvilket vinkøleskab skal du vælge i forhold til elforbruget?

Er der en vinentusiast gemt i dig? De fleste holder af at nyde et godt glas vin til maden eller en lørdag aften. Endnu bedre er, hvis vinen har denne rette temperatur, så smager den nemlig ekstra godt. Uanset om du foretrækker rød- eller hvidvin, kan et vinkøleskab sikre den rette temperering. Mange ønsker dog at kende til, hvad køleskabet koster i strøm. Du kan derfor læse videre og blive klogere på vinkøleskab, og find ud af hvad et vinkøleskab koster i strøm.

Hold øje med energimærket

Først og fremmest kan du starte ud med at kigge på vinkøleskabets energimærke. Dette mærke er nemlig en indikator for, hvor energieffektiv køleskabet er. Denne skala strækker sig fra G til A, hvor A er mest energieffektiv, og G er det ringeste. Du kan derfor med fordel kigge på energimærket, når du skal vælge et køleskab til at opbevare din vin.

Et godt råd: find ud af hvad et vinkøleskab koster i strøm

Der findes flere gode råd til, hvordan du finder ud af, hvad de forskellige vinkøleskabe vil komme til at koste dig. Et vinkøleskabs strømforbrug er en fordel at kende til, inden du vælger dit kommende vinkøleskab. Det kan nemlig have indflydelse på dit årlige energiforbrug. find ud af hvad et vinkøleskab koster i strøm ved at bruge en prisberegner, her skal du blot indtaste din egen strømpris, altså pris pr. kilowatt time. Du kan netop se prisen pr. dag, måned og år både ud fra et lille, mellem og stort vinkøleskab.

 

Faktorer, som har indflydelse på vinkøleskabets energiforbrug

Udover energimærket, afhænger vinkøleskabets elforbrug af flere faktorer.

  • Vinkøleskabets størrelse har en væsentlig del at sige. Jo større køleskab, desto højere vil energiforbruget være.
  • Antallet af kølezoner. Netop kølezoner er med til at øge dit strømforbrug, så overvej derfor, hvor mange kølezoner, du har behov for.