Pizza – en sikker vinder!

Det er nok de færreste, som vil vrænge på næsen, hvis menuen ved middagsbordet står på pizza. Særligt hos de danske børnefamilier er der stor glæde for pizza.

Den italienske nationalret er nemlig både nem og hurtig at lave, og uanset om pizzaen er fra supermarkedets køledisk, fra det lokale pizzaria eller hjemmelavet, smager det altid himmelsk!

Det gode ved pizza er, at der stort set ingen regler er. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan komme på en pizza.

Du kan få din pizza helt, som du kan lide den, og du behøver ikke engang en masse forskelligt og avanceret bageudstyr for at kunne lave pizza derhjemme selv.

Mange pizza-entusiaster er dog enige om, at pizzaen smager bedst, når den bliver bagt i en ægte pizzaovn udendørs.

Heldigvis kan du sagtens komme til at lave pizzaer i en udendørs pizzaovn, for det er nemlig relativt nemt at bygge en pizzaovn udendørs selv.

Byg selv en udendørs pizzaovn

Det er ikke nødvendigvis et svært eller dyrt projekt at bygge en udendørs ovn selv. Du skal nemlig ikke have en masse bygge-erfaring eller have en murer-uddannelse for at kunne bygge pizzaovn udendørs selv.

Hvis du har lidt gåpåmod, kan det sagtens lade sig gøre. Med udsigten til hjemmelavede, sprøde pizzaer fra egen udendørs pizzaovn, bliver det ingen sag at bygge!

Når du bygger en udendørs pizzaovn selv, er første step i byggeprocessen at have planlagt, hvor din udendørs ovn skal stå. Det er nemlig ikke sådan lige til at flytte en pizzaovn udendørs, når du først har bygget den.

Derefter går det let med at bygge ovnen. Du skal nemlig ikke bruge en masse forskellige materialer.

Til en udendørs pizzaovn skal du for eksempel bruge en pilatesbold, hønsenet og perlite til støbningen.

Det kan måske virke uoverkommeligt eller skræmmende, at du skal mure din udendørs ovn selv, men det er faktisk nemmere, end det umiddelbart ser ud.

Det kræver ikke, at du har erfaring med at mure eller bygge en pizzaovn udendørs. Det kan dog være lidt svært at få lavet opmålinger og udskæringer af skabelonerne til din ovn, så her gælder det om at holde tungen lige i munden.

Madlavning i en pizzaovn udendørs

Når du har bygget din udendørs pizzaovn færdig, og den er klar til brug, skal du være lidt opmærksom, når du tænder op for første gang.

For at undgå revner i din pizzaovn udendørs, skal du sørge for, at temperaturen i ovnen gradvist øges. Den sidste udtørring af din udendørs ovn sker nemlig først, når ovnen bliver opvarmet.

Du kan sagtens lave andet end pizzaer i en udendørs pizzaovn. Du kan også bage brød, lave kød eller grille grøntsager.