Din nye spisestue

Hvis du leder efter inspiration til indretning af din spisestue, så læs med hér for idéer til valg af møbler, indretning og belysning. Spisestuen kan bruges til mere end at spise i; det kan være et perfekt hjemmekontor hvis du vælger nogle behagelige stole, samt et hjemmestudie hvis din spisestue har god belysning. Familieaftener kan afholdes omkring bordet, der kan dækkes med kortspil eller ludo. Hvis du har plads kan du installere et TV på væggen, så i har mulighed for at se film mens i spiser.

Møbler og indretning

Du skal selvfølgelig have et stort flot spisebord og spisestole – men der er mange valg du skal tage i forhold til dette. Borde i alle typer kan du få mange steder og stilen af rummet kan bestemmes via spisebordsstolene, om de er i træ, metal eller læder eller alle er af forskelligt materiale for et unikt indtryk. Væggene kan dekoreres med malerier, hvis du vil danne et luksuriøst udseende eller familiefotografier for et mere hyggeligt og personligt rum. Hvis du har vindueskarme til rådighed, vil planter bringe liv og natur ind i rummet.

I forhold til belysning, kan du enten vælge to mindre lamper eller én stor lampe i en flot farve, der passer til den resterende indretning. Pyntelige lamper på væggene kan danne en hyggelig belysning om aftenen.

Vedligeholdelse

Det vil være en god idé at købe nogle dækkeservietter for at beskytte dit nye bord samt et tæppe eller en klar plastik-plade for at beskytte gulvet mod ridser, især hvis du har små børn der sidder i tunge barnestole. Hav et par viskestykker liggende klar i et vitrineskab i nærheden, så du let kan tørre pletter af, inden de bliver permanente. Dæk stolenes overflader med siddepuder, både for en behageligere siddeoplevelse, men også så hvis der spildes, kan puderne bare vaskes – så er de så gode som nye.