Derfor bør du alliere dig med et relevant vikarbureau som erhvervsdrivende inden for hotel- og restaurationsbranchen

Som enhver restauratør eller hotelejer ved, handler det om at være forberedt i højsæsonen for at drive en succesfuld forretning. I højsæsonerne som fx sommer er det vigtigt, at du har alle de nødvendige resurser til at imødekomme den øgede efterspørgsel.

Højsæsonerne: Høje krav og forventninger

Det er nemlig i højsæsonerne at trykket stiger, hvor I vil kunne mærke, at kapaciteten og reaktionsevnen bliver udfordret og sat på spil. Men selvom, at højsæsonerne er tidspunkterne, hvor du som erhvervsdrivende kan tjene allermest, er det ikke som står klar til dem.

Er din forretning plaget af manglende arbejdskraft, kan det være virkelig behjælpeligt at hente ekstra erfarent arbejdskraft hos et relevant vikarbureau København, hvis din forretning befinder sig i København og omegn.

Bemanding, bemanding, bemanding!

Mandskab og aktiv bemanding er vigtige forudsætninger for om dit hotel eller spisested klarer sig igennem højsæsonerne. Lad os tage et eksempel med udgangspunkt i spisesteder og restauranter.

Som ejer af en travl restaurant ved du nok, at du er nødt til at have et fuldt bemandet personale til enhver tid for at kunne opfylde kundernes krav og drive en succesfuld forretning. Fuldtidsansatte medarbejdere kan imidlertid være dyre, især hvis din personaleudskiftning er høj.

Det er her, at vikarer kommer ind i billedet.

Midlertidig arbejdskraft kan være lige så god som fast

Ved at ansætte vikarer kan du udfylde eventuelle huller i din bemandingsplan uden at højne omkostningerne forbundet fuldtidsansatte. Midlertidige medarbejdere som vikarer er også perfekte til restauranter, hvis de kommer for et relevant vikarbureau, fordi de mange har specialiserede færdigheder end almindelige medarbejdere.

De kan have erfaring med at arbejde i forskellige typer restauranter eller specifik ekspertise inden for f.eks. håndtering og tilberedning af mad, lagerstyring, kundeservice eller krisestyring. Dette kan ikke kun hjælpe med at strømline ting, som arbejdsgange og uddannelsesprocesser i din egen restaurant, men det kan også få dit spisested til at skille sig ud blandt konkurrenterne.

Alt i alt kan du ved at udnytte de mange fordele ved vikarer holde din restaurant i gang på en smidig og vellykket måde samtidig med, at du opretholder en stærk arbejdsstyrke. En medarbejderstab der vil være med til at skille dig ud fra konkurrenterne.

Hvad skal du kigge efter, når du ansætter medarbejdere?

Står du og kraftigt overvejer at ansætte nogle vikarer, kan det først og fremmest være en god i de, at du undersøger din forretning for huller først.

Du bør her kigge på om I mangler arbejdskraft indenfor:

  • Opvasker
  • Tjenere
  • Køkkenassistenter
  • Kokke

Når du har fundet frem til de funktioner med mangler, er næste skridt at kigge efter vikarer. Du bør her vælge dine vikarer ud fra følgende kvaliteter:

  • Relevant erfaring
  • Kulinarisk & gastronomisk viden
  • Serviceniveau
  • Attitude
  • Personlighed