Bliv bedre til at sove

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at søvn er en vigtig del af vores sundhed. Jo bedre man sover, jo bedre har man det rent fysisk. Det er der ingen tvivl om. På den anden side kan man så sige, at jo dårligere man sover, jo dårligere har man det. Det er derfor, at det er vigtigt, at man husker at prioritere søvnen, så kroppen og hjernen får den optimale hvile i løbet af natten.

Hvad er god søvn?

Når man ønsker at sove godt, er der flere faktorer, der spiller en rolle. Først og fremmest handler det om, at man får sovet det optimale antal timer. Det optimale antal timer er et spænd mellem 6 og 9 timer, men der er mange, der anbefaler, at man forsøger at sove ca. 8 timer om natten.

Du kender sikkert godt følelsen, du får i hovedet og kroppen, når du ikke har sovet godt. Man føler sig udmattet, og de almene gøremål synes mere besværlige end sædvanligt. Det er kroppen, der signalerer, at den har brug for en pause – og denne pause er søvn.

Hvordan kan jeg optimere min søvn?

Der er flere måder, hvorpå du kan optimere din søvn. Der er dog en fællesnævner – og det er den rigtige seng. Der findes mange senge, hvorfor det kan være svært at vælge den helt rigtige model for dig. Det kunne for eksempel være dansk producerede kontinentalsenge i 180×200, som er den rigtige løsning for dig?

Når du har fundet den rigtige seng, handler det om at komme ind i et sundt søvnmønster. Et sundt søvnmønster går ud på, at du så vidt muligt forsøger at sove og vågne på de samme tidspunkter hver dag. Når du gør dette, vænner du hjernen og kroppen til, at den skal hvile sig på disse tidspunkter, og det har en positiv indflydelse på din søvn.