Mariager Fjord ligger tæt på Kattegat

Mariager Fjord ligger tæt på Kattegat, dog snor den sig først igennem et fladt land mellem diger, mark og skov. Mariagerfjord har en dybde på op til 56 meter og en overgangslængde på 18 km fra Mariager by til Kattegat. Mariagerfjord udmunder i Mariagersøen. Mariagersøen er inddæmmet af en 16 km lang stenkant der går fra Virksund nord for Mariager til Ajstrup syd for fjorden. Mariagerfjord er Mariagersøens laveste punkt med en dybde på blot to meter. Mariagerfjord er Mariagersøens østlige afgrænsning, mens Mariager Å udgør fjordens vestlige afgrænsning. Mariager Å har sit udspring i den sydvestlige del af Mariagersøen og løber videre gennem byen Mariager og ud i Mariager Fjord efter 18 km. Masser af muligheder for at flytte til Mariager Fjord for hele familien.

Mariager Fjords vandkvalitet overholder alle de danske og europæiske krav

Mariager Fjords vandkvalitet overholder alle de danske og europæiske krav. Mariager Fjord er et af de få steder i Danmark, hvor man kan finde alger, som lever dybt nede under overfladen. Mariager Fjord er kendt for dens store mængder af ålegræs, der groer på bunden af fjorden. Ålegræsset er en vigtig del af Mariager Fjords økosystem, da det giver mad og beskyttelse for mange dyrearter. Mariager Fjord har et rigt dyreliv med bl.a. havørreder, torsk, sild og seler. I bunden af fjorden kan man findeide, muslinger og rejer. Mariager Fjord er også hjemsted for en række fuglearter, herunder svane, skarv, terner og alkefugle.

Mariager Fjord er et populært område for vandsport

Mariager Fjord er et populært område for vandsport. Der er bl.a. mulighed for at sejle, windsurfe, kajaksejlads og svømning. Mariager Fjord er også et yndet udflugtsmål for vandrere og cyklister, der kan følge Mariagerfjords rute langs Mariagersøen og Mariager Å. Mariager Fjord er et af de mest besøgte turistområder i Danmark med over 200.000 årlige besøgende. Mariager Fjord tilbyder en lang række aktiviteter for hele familien, herunder camping, golf, kano- og kajaksejlads, dyre- og planteparker samt spisesteder. Mariager Fjord byder også på et væld af kulturelle seværdigheder, museer og gallerier.