Sådan får man stemningen fra Marrakesh ind i hjemmet

Mange danskere er med rette blevet blæst bagover af den fantastiske atmosfære, som findes i Marrakesh, der er en tidligere kongeby i Marokko med en lang historie og derfor præget af fantastisk historie. Byen er præget af en speciel arkitektur med flotte brændte farver, fantastiske tæpper og utrolige mønstre, som går igen i både tæpper og nipsgenstande.  

Det er en speciel stil, som mange danskere lader sig inspirere af for tiden, selvom det kan være svært at vide, hvor man skal starte, når man skal have de flotte farver og mønstre ind i hjemmet. Derfor er der her samlet 4 gode råd til at bringe Marrakesh ind i hjemmet.

Brændte farver leder tankerne hen på krydderimarkeder

Når man tænker på Marokko og Marrakesh, så tænker man automatisk på de flotte brændte farver, der præger landet og byen. Når man derfor indretter sit hjem med inspiration fra Marrakesh, så giver det mening at gøre brug af de samme farver. Det gælder altså farver som brændt orange, strålende gul, okker og brunlige nuancer.

Man kan med fordel gøre brug af farverne som kontrast til de traditionelle hvide farver, som mange danske hjem er indrettet med. Det giver liv og varme til ens hjem. Det gælder selv hvis man bruger farverne på små ting som vaser og andre nipsgenstande, for man behøver selvfølgelig ikke være ude med malerpenslen bare for at bringe et strejf af Marrakesh ind i hjemmet.

Gør brug af antikke kelim tæpper

En af de bedste måder, hvorpå man bringe Marrakesh ind i ens hjem, er ved brug af ægte kelim tæpper. Kelimtæpper er blevet vævet i over 8000 år i Anatolien og andre dele af verden, og er derfor rige på historie og tradition, der emmer af Marrakesh.

Kelimtæpper er vævet af slidstærke naturlige materialer såsom bomuld, uld og gedehår, og holder derfor utrolig godt. Samtidig er tæpperne ofte vævet i farverige mønstre, der går igen både i nutidens Tyrkiet og Marokko.

Vælger man et antikt kelim tæppe, får man netop et tæppe, der er fyldt af historie. Kelimtæpper er vævet i så god kvalitet, at et tæppe snildt kan holde i 30-40 år uden synlig slitage, og derfor bliver tæppet til en investering.

Brug sirlige mønstre i indretningen

Hvis der er noget, som minder danskerne om Marrakesh, så er det sirlige mønstre. Det gælder både mønstre på flotte og antikke tæpper, vaser og puder. Nipsgenstande med sirlige mønstre er en fantastisk måde at bringe atmosfæren fra Marrakesh ind i hjemmet, fordi nipsgenstandene netop er med til at binde rummets indretning sammen.

Fyld hjemmet op med planter

Når man tænker på Marrakesh, så forestiller man sig luftige rum i flotte brændte farver, der har tæpper i fantastiske mønstre på gulvene, og som selvfølgelig også er fyldte med planter. De grønne planter er med til at skabe liv i rummene, og ser selvfølgelig også bare super dekorative ud. Det gælder især, hvis man får fat i mere eksotiske planter såsom bananpalmer og kaktusser, og finder man rustikker krukker at have planterne i, så fuldender dette bare looket.