Her er grundene til, at elpriserne stiger

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være en ubehagelig overraskelse at åbne sin elregning for tiden. Priserne på el stiger nemlig markant i øjeblikket, og det har ført til hård konkurrence mellem de forskellige elleverandører. Der findes mange forskellige leverandører med mange forskellige priser, og midt i en tid med prisstigninger gælder det for forbrugeren om at vælge den, der kan levere både den billigste og bedste strøm. Det kan dog være svært at gennemskue markedet, når priserne stiger.

Der er mange grunde til, at priserne stiger, og det er i forbrugernes bedste interesse at kende grundene til disse prisstigninger. Det giver nemlig en overskud til at vælge den bedste løsning på trods af prisstigninger og hård konkurrence.

Prisstigninger kommer som resultat af vejret

En af grundene til, at der er så markante prisstigninger på el til både private og erhverv, er vejret. Det lyder utroligt, men faktisk så består meget af den strøm, som de danske forbrugere har til rådighed, af strøm genereret af vind- og vandkraft. Det betyder selvsagt, at vinden og regnen faktisk har indflydelse på den mængde strøm, der er til rådighed.

Derfor er der store prisstigninger ved de fleste elleverandører. Det har simpelthen hverken regnet eller blæst nok i den seneste tid, hvilket har ført til prisstigninger. Der er simpelthen mindre vand i vandkraftværkerne og for lidt blæst til at dreje vindmøllerne rundt.

Det er der desværre ikke meget for den private forbruger at gøre ved, og derfor kan det være ekstra surt med en højere elregning for tiden. Dette er dog ikke en permanent prisstigning – priserne vil falde igen, når regnen også falder, og vinden begynder at blæse igen.

Hård konkurrence fører til introduktionstilbud, der kan være dyre i længden

Der er dog andre grunde til de dyre elregninger, mange får i postkassen for tiden. Det er nemlig ikke kun på grund af vejret, at mange må trækkes med dyre elregninger. Elleverandørernes hårde konkurrence for forbrugerne har også indflydelse på elpriserne.

Mange leverandører lokker nemlig folk ind med nemme abonnementer og billige introduktionspriser, som i første omgang lyder fantastiske, men disse lokkende introduktionstilbud kan faktisk vise sig at være en dyr ide. Efter en kort introduktionsperiode hæves priserne på strømmen til ens bolig ofte markant, og så sidder man med et dyrt abonnement på hænderne, der er svært at komme ud af igen.

Det kan være en smart måde at få fat i forbrugerne på, men med en smule research opdager de fleste forbrugere, at de her prisstigninger ikke fungerer godt sammen med et budget. Mange går derfor til selskaber såsom Nettopower, der tilbyder variable priser uden abonnement.

På grund af den store konkurrence mellem leverandører er der også kommet stor opmærksomhed på prissammenligninger, og hvordan disse kan bruges til at finde de billigste leverandører af el til ens bolig.

Alle elleverandører er nemlig underlagt de samme afgifter og gebyrer fra staten, og derfor er prisforskellene mellem de forskellige leverandører udelukkende et resultat af deres egen prissætning. Det er noget, man som forbruger kan være opmærksom på og bruge til sin egen fordel, når man sørger for at sammenligne priser.