Har du mistanke om nogle børn der mistrives derhjemme?

Det er aldrig nogen rar følelse at gå rundt med en mistanke om, at der nogle børn, der mistrives derhjemme. Er din mistanke mon sandhed? Hvordan gør du noget ved det? Kan du tillade dig at blande dig?

Det er næsten altid bedre at gøre noget end at være passiv, om så din mistanke er sand eller ej.

Skriv en underretning

En underretning er noget, du skriver til din kommune, hvis du har mistanke om nogle børn, der mistrives derhjemme. Dog er det ikke noget, du bare lige skriver. Det kræver, at du er forholdsvis sikker i din sag.

Det er langt fra altid til at være sikker, så nogle gange er det nødvendigt bare at springe ud i det i håb om at redde nogle børn, der i værste tilfælde ikke har det godt. Mistrivsel er både psykisk terror, vold, overgreb, vandrøgt og alt derimellem.

Læs mere om tvangsfjernelse

Hvis der er hold i din mistanke, så fører det i mest ekstreme tilfælde til tvangsfjernelse af børn. Det er aldrig noget, der er for sjov, hverken for børn, forældre eller pårørende. Men det er ikke desto mindre nogle gange en nødvendighed.

Læs mere om tvangsfjernelse hvis du er i tvivl om noget.

Hvis du selv er i risiko for anbringelse af dine børn, så er det en god idé at kontakte en advokat for at få hjælp.

Lyt dit din mavefornemmelse

Hvis du mistænker noget, der ikke virker rigtigt, så er det altid helt vildt svært at vurdere, om du bør blande dig eller ej. Specielt hvis det ikke er nogle børn, du kender ret godt. Dog er det vigtigt, at du lytter til din mavefornemmelse, for hvis du mistænker noget, så er det ofte fordi, at der i hvert fald er et eller andet, der ikke er rigtigt.