Find inspiration til den næste lydbog her

Lydbøger er populære som aldrig før – folk lytter til dem på vej og til arbejdet, på gåturen, under rengøringen og madlavningen.

Men det kan være en jungle at finde rundt i, da der findes så ufattelig mange forskellige lydbøger på markedet. Heldigvis har allelydbogapps.dk samlet et detaljeret overblik for dig, hvor du kan blive klogere på de mange lydbog-apps og deres fordele.

I dag bliver de fleste trykte romaner nemlig også digitaliseret og indtalt af forfatteren selv eller en anden person. Herunder guider vi dig gennem nogle genrer, som er meget populære lige nu, og kan være værd, at give sig i kast med.

Mærk rædslen med true crime

True crime er et fænomen som blot vokser og vokser. Det er en genre, som beskæftiger sig med forbrydelser fra den virkelig verden. Både lydbøger og podcast, som behandler de mange rædsler, ligger i toppen af hitlisterne lige nu.

Men hvorfor egentlig denne store fascination? Vi bliver helt naturligt tiltrukket af det mørke og det uforklarlige. Det er noget som ligger langt væk fra vores egne normale hverdag, og true crime kan vække en lang række af forskellige følelser i os – det kan både være gru, medlidenhed, forargelse og meget mere. Dette kan eksempelvis være fortællinger om den berygtede seriemorder Ted Bundy eller Danmarks eget Rejsehold, som har haft mange skrækkelige sager helt tæt inde på livet fra 1930’erne og op til start 00’erne. 

Livet helt tæt på

Generelt er det meget populært lige for tiden at beskæftige sig med ”den virkelige verden”. I toppen af hitlisterne finder man mange fortællinger, som behandler livet helt tæt på. Vi bliver klogere på andre folks livsfortællinger og historier. Dette kan eksempelvis være folk, som har haft en turbulent barndom eller store sportsstjerner, som har haft enorme udfordringer i deres karrierer.