Sådan sælger du din bil

En af de ærgerlige ting ved at tage et stort lån, eller bruge en masse penge, på at købe bil, er at bilen ikke holder for evigt. Det kan derfor være en god idé at sælge din bil, inden dens værdi forsvinder helt. Ifølge nogle, så er det ideelt at have en bil 6-12 måneder, og så sælge den videre. På den måde mister du et minimum af værdi, i forhold til at ligge og køre rundt i bilen i mange år. Overvejer du at sælge din bil? Så læs med i denne artikel.

Sælg din bil til en forhandler

En af de bedste måder at sælge sin bil på, er ved at sælge den til en forhandler. Faktisk er det endnu bedre, at bruge bilen som en del af udbetalingen til en anden bil. Hvis du sælger din bil til en forhandler, skal du huske på, at forhandleren også skal tjene nogle penge, og du vil derfor typisk få 20-30% mindre end markedsværdien. Hvis du derimod bruger din bil som en del af betalingen for en ny, så kan du i nogle tilfælde end med at få mere end markedsværdien for din bil.

Sælg til din bil privat

Du kan også vælge at sælge din bil til private. Her skal man dog være opmærksom på at der er nogle andre regler der gælder. Fordelen ved at sælge sin bil privat, er at man hurtigt kan have pengene hånden og ikke skal bøvle med en masse papirarbejde. Det eneste i skal gøre er at omregistrere bilen til den nye ejer, og så se pengene tikke ind på sin konto. Ulempen ved at sælge privat, eller købe for den sags skyld, er at der oftere forekommer svindel og lignende. Det er lidt sværere for en bilforhandler at slippe afsted med.

Sælg din bil til skrot

Det kan også være at din bil simpelthen er for gammel og slidt, til at du rent faktisk kan få noget for den. Derfor kan det være en god idé at sælge den til skrot. I Danmark er der nemlig en skrotpræmie på alle biler, der sikrer dig et bestemt beløb for din bil, uanset hvilken stand den er i.  Så hvis din bil har udtjent sin pligt og ikke har mere i sig, så er det bedste du kan gøre at sælge din til en skrotforhandler. Nogle bilforhandlere kan også hjælpe dig med dette. Uanset, så er du sikret at du får en smule penge ud af det.