Giv hjemmet en makeover med maling

Maling kan pynte ufattelig meget i hjemmet og give en opfriskning, som hurtigt vil ses. Over tid vil vægge og loft få pletter fx på grund af sollys, fugt eller andet slid.

Men husker du også at male loftet? Loftmaling bliver ikke lige så hurtigt slidt som vægmaling, men derfor er det ej noget man må glemme. De fleste vælger at male deres loft hvidt, som giver meget lys i rummet.

Gode råd til malearbejdet

  • Lav det gode forarbejde. Bær alle møblerne ud af rummet eller dæk dem til med plast. Dette gælder også gulvet, hvis loftet skal have en omgang.
  • Fjern diverse søm og skruer og dæk hullerne til med fx spartel.
  • Vask gerne væggene og tør dem efterfølgende. På denne måde får du ikke fedtrester og støv ned i den nye maling.
  • Husk malertapen! Dette gælder både ved karme, stikkontakter og lignende.
  • Start altid med at male loftet – herefter vægge – og så lister, karme, vinduer og afslutningsvis gulvet, hvis dette også skal have en tur. På denne måde undgår du, at malingen drypper ned fra loftet på de nymalede vægge samt karme.

Mal loftet i en anden farve end hvid

Hvid er altså det sikre valg – og dette er også med god grund. Hvis du maler loftet i den klassiske hvide, så giver det dig nogle flere indretningsmuligheder, og du kan giv den mere gas med farver på møbler og vægge.

Men hvis du er mere modig, så kan du med fordel male loftet i en anden og vovet farve. Du kan fx male hele rummet den samme farve – både vægge og loft i en lyserød til børneværelset eller en lys brun til kontoret. Det kan også være, at du har et dit eget lille fitnesscenter eller minibiograf derhjemme? Her vil den sorte farve gå godt til.