Gør terrassen klar til sommeren

Der er ikke noget bedre end at have en god terrasse, men kan tilbringe sommeraftenerne på, når det er lunt, så man kan sidde ude længe. Terrassen kan bruges hele dagen lang af både store og små, men der er ikke noget værre end en terrasse, der er fuld af splinter, eller hvor brædderne er ved at være trætte. En træterrasse bør i udgangspunktet altid være lagt med trykimprægneret træ, så det kan holde til vejr og vind. Det danske sommervejr byder altid på nogle byger, lummert og fugtigt vejr, og så duer det ikke, at træet rådner efter kort tid.

Der findes flere forskellige måder at trykimprægnere på. Alle metoderne overholder de standarder og retningslinjer, der er for netop den type arbejde, så du ved, at det, der er brugt til at imprægnere, er i orden. Desuden lever det også op til de miljølovgivninger, der findes. Noget af det, man imprægnerer mod ud over råd, er svampe og eventuelle insekter, der måtte være i træet. Man imprægnerer alt det hårde, porøse materiale, der er i træet, mens kernen forbliver intakt. Det betyder, at din træterrasse kan holde i rigtig mange år, såfremt du blot sørger for at holde den ved lige.

Andet end bare terrasser

Trykimprægneret træ kan bruges i alle sammenhænge, når det kommer til udendørsarealer. Hvis du skal have et stakit op, er det også klart anbefalelsesværdigt, at du benytter trykimprægneret træ. Såfremt stakittet skal males, er det vigtigt, at du sørger for, at træet får lov at tørre fuldstændigt, inden der males, så du ikke risikerer, at malingen ikke kan binde ordentligt. Når træ trykimprægneres, tænker mange måske, at det får et grønligt skær. Det er ikke alle, der bryder sig om den nuance, og derfor er det også muligt at trykimprægnere i gyldne farver i stedet, så det kan virke varmere.

Du er sikret mange års kvalitet, og noget af det, der kan gøre dig mere tryg i dit køb, er, at du har 20 års garanti. Det er rigtig lang tid, så hvis terrassen kommer til at se trist ud eller ligne, at der på trods af behandlingen er opstået råd, så kan du altid få en fagkyndig til at kigge på det og få løst det, så du igen kan være glad for den terrasse, der gerne skulle sørge for mange gode stunder i godt vejr.