Skattejagt på stranden: Sådan kommer du i gang med ravjagt

Annoncør: Militar

Du kan gå på skattejagt på stranden – og ikke blot efter forstenede søpindsvin. Ravjagt er en populær outdooraktivitet, børnene sagtens kan tage med på. Selvom nogle tror, at der snart ikke er mere rav at komme efter på de danske strande, bliver der ved med at skylle rav op fra hav og fjord, som det er alle forundt at samle op, lave smykker af eller sælge. Få tips til ravjagt.

Ravlygter bruger UV-lys til at gøre rav synligt

Du skal have det rette udstyr, før du går i gang med ravjagten. Hos en outdoor shop kan du typisk finde alt, du skal bruge. Vigtigst er nok ravlygter, du kan købe enten som lommelygter eller pandelamper. Ravlygter lyser med en bølgelængde på 395 nm, så det er UV-lys, som de afgiver. Styrke og rækkevidde kan variere lygter imellem, men alle gør rav nemmere at finde.

Få det rette grej til ravjagt i en outdoor shop

Andre former for udstyr kan også gøre ravjagten nemmere. Ved fx et militær overskudslager kan du finde nogle af de ting, du skal bruge. Herunder en fiks foldespade til at grave i sandet og en ravkese til opsamling af rav uden bøjning af ryggen. Når først du har dit rav, kan du få et elektrisk bor, med hvilket du kan polere, beskære eller gravere ravklumpen til smykkebrug.

Hvordan sikrer du det bedste udbytte ved ravjagt?

Ved siden af udstyret, hvad kan du så ellers gøre, når det gælder at øge chancen for at finde rav? Du kan fx tage på ravjagt efter en kraftig storm, da nyt rav sandsynligvis vil være at finde på stranden. Især ved opskyllet tang er der nogenlunde sandsynligheder for at finde rav, der er viklet ind i algerne. Desuden er visse danske strande bedre at tage på ravjagt på end andre.