Sådan øger du dine chancer for at finde rav på stranden

Der er mange gode grunde til at gå en tur på stranden. Den friske luft ved havet er helt unik, mens den flotte udsigt udover vandet samt bølgerne rolige skvulp har en fantastisk beroligende effekt på det fleste.

Men der er også andre ting, som trækker folk til stranden. Jagten på rav er nemlig noget, som hver dag lokker mange håbende samlere en tur ud til stranden for at lede efter Nordens guld. Rav har en lang historie som værdifuld sten, hvor det siden oldtiden har været brugt til bl.a. at lave smykker af.

Også i disse år er rav populært, og der kan derfor være gode penge i at samle rav, hvis du kender nogle tricks til, hvordan du øger dine chance for at komme hjem med lommen fuld. Noget af det, der kan gøre din ravjagt lidt mere seriøs, er at investere i en ravlygte.

Sådan fungerer en ravlygte

En ravlygte vil give dig en stor fordel i din søgen efter rav, da du vil få meget nemmere ved at adskille ravklumperne fra de andre sten på stranden. En ravlampe fungerer ved hjælp af UV-lys, som får ravet til at lyse op på stranden, mens de andre sten og andet skidt ikke vil blive lyst op.

Find rav med UV lys ved at lyse langs stranden, hvor ravklumperne tydeligt lyse op og adskille sig fra sten og sand. Du får dermed en rigtig stor fordel ved at købe en ravlampe, og du kan mangedoble din chance for at komme hjem med gevinst.

Andre gode råd til ravsamlere

Selvom du har købt en ravlampe, er der alligevel nogle ting, som skal vide for at være i stand til at finde rav. Du har nemlig største chance for at finde rav langs vestkysten, mens vinterhalvåret er den bedste tid for at finde rav.